Dat ik enthousiast ben over vegan en dat deze lifestyle voor mij werkt mag wel duidelijk zijn. Maar wat voor mij werkt hoeft niet voor jou of voor een ander te werken, alhoewel ik denk dat het een win-win situatie voor iedereen is als je besluit plantaardig te gaan eten.

Toch begrijp ik het als je om wat voor reden nog sceptisch bent over dit hele vegan gebeuren, zelf had ik ook zo mijn vooroordelen en standpunten.

Daarom plaatsen we met enige regelmaat een succesverhaal van lezers (meestal voormalig vlees -en zuiveleters) die volledig plantaardig zijn gaan eten en sindsdien beter in het leven staan dan ooit.

Vandaag is Katja Paps-Solowiew aan de beurt. Laat je inspireren door haar verhaal!

Dit is Wat er Met Katja Gebeurde Nadat ze Enkele Maanden Vegan is Gaan Eten

Katja Paps-Solowiew

Katja Paps-Solowiew is 43 jaar en straalt als nooit tevoren.

Vegetariër? Dat woord kende ik wel, en het begrip daarachter ook.

Veganistisch? Wat was dat?

Een achttal maanden geleden floepte op Facebook een berichtje:’ De veganrevolutie’. Uit nieuwsgierigheid las ik het. Nog nieuwsgieriger klikte ik verder naar de website. En het was alsof er iets op zijn plaats viel! Dit was het plaatje wat ik zocht.

Vlees stond mij al langer tegen. Toch ben ik nooit vegetariër geweest. Niemand in mijn familie of gezin of vriendenkring was dat. Ik had er dus weinig ervaring mee. Maar het idee om dieren op te eten stond mij al langer tegen.

We wonen twee straten verder van een varkenskwekerij. Wanneer deze dieren worden opgeladen naar het slachthuis, krijsen ze zo hard. Mijn hart breekt dan.

Vegan Snelstartgids + Dagmenu

In dit 12 pagina's tellende boekje lees je o.a. 


  • Wat Vegan is en wat je wel en het beste NIET kunt eten voor een goede gezondheid.
  • Hoe je jezelf Vegan eigen kunt maken en het kunt volhouden. 
  • Inclusief een gratis dagmenu zodat je DIRECT aan de slag kunt met 3 heerlijke recepten! (Broodje Gegrilde Groente met Paprika Spread iemand?)

Tegenwoordig is het nieuws over de mishandeling van dieren in slachterijen hier in België schering en inslag. Maar ondertussen kocht ik wel een pakje spek bij de slager!

Onze kippen scharrelden gezellig rond terwijl er een kippenbil op de bbq lag. Hier kon ik niet langer mee leven. Het berichtje op Facebook kwam voor mij op het juiste moment.

Ik vroeg Maik zijn boek aan, downloadde het en gooide van de ene dag op de andere mijn eetgewoonten om. En ik vind het een feestje!

Elke dag weer experimenteren met bakken en kokkerellen.

Makkelijk? Soms. En heel soms ook niet.

Etentjes bij vrienden, slagroomtaarten op het werk weigeren..

Je moet je precies telkens opnieuw verantwoorden. Toch blijf ik heel gemakkelijk volhouden, want het lijstje van voordelen is zo lang!

Ik ben een aantal kilo afgevallen, voel mij enorm fit en ik heb geen dipjes meer door de dag. Mijn huid, haar en nagels zijn mooi en glanzen. Ik krijg zo vaak complimentjes dat ik straal!

Maar het fijnste is het mentale vlak. Ik heb tien jaar lang een zware depressie gehad. Ik slikte daarbij ook antidepressiva. Twee jaar geleden heb ik daar toch eindelijk mee kunnen stoppen.

Maar elke tegenslag die ik had voelde enorm zwaar en ik had er toch moeite mee om die tegenslagen te boven te komen.

Maar sinds ik vegan ben (en ik ben daar echt trots op!) is het alsof ik door het leven vlieg!

Ik ben vrolijk en positief.

Op de een of andere manier trek ik nu ook veel mensen aan en heb ik zin om nieuwe dingen te ondernemen. Natuurlijk heb ik nog tegenslagen maar het lijkt zoveel minder zwaar.

Een aantal mensen in mijn omgeving zijn nu ook vegan. En dan ben ik gewoon maar blij dat ik een piepklein stukje van de wereld mooier kan helpen maken!

Jouw (Succes)Verhaal ook op Onze Website?

Hopelijk ben je geïnspireerd door het mooie succesverhaal van Katja.

Wellicht heb jij ook wel een (succes)verhaal dat je graag wilt delen met andere lezers van onze community. Als dat zo is, stuur ons dan een berichtje en wellicht staat jouw verhaal straks op het blog!

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat Een Reactie Achter