Je wilt graag gezond leven maar elke dag lijkt het wel alsof er een ander dieet ‘hot’ is. Hierdoor heb je talloze diëten geprobeerd maar elke keer zorgde het bekende jojo effect ervoor dat je slechter af was na het dieet dan ervoor.

Bovendien wordt er nog nooit zoveel over voeding gepraat als vandaag de dag. En doordat al deze berichten vaak enorm tegenstrijdig zijn weet je hierdoor niet meer wie of wat je moet geloven.

Feit is echter dat meer dan de helft van de Nederlanders overgewicht heeft en meer dan een miljoen hebben diabetes. En dit aantal neemt alleen maar toe… Er gaat kennelijk iets goed mis.

Voeding wordt door wetenschappers steeds meer gelinkt met deze problemen dus het is logisch dat voeding ‘hot’ is op het moment.

Er zijn inmiddels veel ‘goeroe’s’ die claimen de waarheid in pacht te hebben voor een gezond leven, maar hoe weet je nou of wat die goeroe’s zeggen daadwerkelijk klopt?

Je zou mij ook zo’n goeroe kunnen noemen. En ondanks dat mijn claims allemaal ondersteund worden door solide wetenschappelijke studies, wil ik niet dat je mij blindelings vertrouwt.

“Maar wat kan je me dan bieden als ik je niet blindelings kan vertrouwen?”

Ik heb de laatste jaren heel veel (wetenschappelijk) materiaal over voeding gelezen, documentaires bekeken, m’n gezond verstand gebruikt én zelf van alles uitgeprobeerd.

Daarmee ben ik erachter gekomen wat voor mij werkt (en ik weet eigenlijk zeker dat het ook voor jou kan werken).

Een kijkje over mijn schouder is dus wat ik je kan bieden 🙂

Zelf leef ik nu sinds eind 2012 de Vegan Lifestyle en ik voel me beter dan ooit. En als het voor mij werkt, misschien werkt het dan ook wel voor jou. Het is in ieder geval het proberen waard!

Wat is Veganrevolutie?

Eigenlijk is Veganrevolutie een platform voor iedereen die bewust wilt leven, gezond oud wilt worden en tegelijkertijd iets goeds doet voor medemens -en dier.

Je zou zeggen: dat wilt toch iedereen?! Maar zoals je weet gaat het niet zo makkelijk in het leven.

Vandaag de dag worden we platgebombardeerd met slecht eten en zijn we drukker dan ooit.

Jezelf een nieuwe gewoonte aanleren zoals een Vegan Lifestyle is dan ook niet zomaar geregeld. Zelfs niet als je weet dat je er gezond oud mee kunt worden, je dierenleed tegengaat en je de planeet straks bewoonbaar achterlaat voor je nageslacht.

Je wordt toch vaak opgeslokt in de drukte van de dag en lange termijn doelstellingen zijn daar meestal de dupe van. Zeker in het huidige mediaklimaat waarin er van alles geroepen wordt en de verwarring over voeding nog nooit zo groot is geweest.

Mijn doel is dan ook om met deze website like-minded mensen bij elkaar te brengen zodat we elkaar kunnen helpen in onze doelstellingen.

Op Veganrevolutie deel ik met jullie gezonde, plantaardige recepten die ik zelf allemaal geprobeerd heb, artikelen die uitleggen waarom vegan werkt en heel veel leuke en vooral makkelijke tips voor een plantaardig en duurzaam leven. Want nee, vegan eten en leven is dus écht niet saai en lastig, maar onwijs gezond, makkelijk, leuk en heel erg lekker!

Zoals ik al zei claim ik niet de waarheid in pacht te hebben, maar hoe groter onze gemeenschap wordt, hoe beter we van elkaar kunnen leren. Mijn crazy doel is dan ook om in 2020 een community van 200.000 ‘vegans’ te hebben 🙂 !

Wie Is Maik?

Hoi, ik ben Maik. Ik ben slechts één van de vele Vegan succesverhalen die je wereldwijd kunt vinden.

Steeds meer mensen hebben deze manier van leven ontdekt en inmiddels zijn er wereldwijd een miljoen veganisten die hun gezondheid weer in eigen handen hebben genomen.

Maar ik groeide absoluut niet op als veganist. Oh nee, je zou mij kunnen beschouwen als de grootste vleeseter die ooit heeft bestaan.

Tot 2012 bestond mijn dieet voornamelijk uit vlees, zuivel, heel veel suiker, vlees en nog meer suiker.

18 Jaar, 1.96m en 103 kilo. Veel te zwaar dus..

Het was dan ook niet gek dat ik op mijn 18e 103 kg woog – de weegschaal ging maar tot 100 kilo dus hij maakte een nieuw rondje tot de 3 kilo… pijnlijk… Voor iemand van 1,96m is dat niet het meest ideale gewicht. Ouch!

Het was pas tot 2012 dat ik in aanraking kwam met de harde realiteit van de vleesindustrie.

Als vleesliefhebber, voormalig slagerij medewerker van de C1000 én dierenliefhebber was dit een bittere pil om te slikken. Ik besloot later dat jaar om vegetariër te worden.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zodoende las ik alles wat los en vast zat over de vleesindustrie en de veganistische lifestyle.

Ik kwam erachter dat er heel veel wetenschappelijk onderzoek gedaan is naar voeding en dat alle gerenommeerde studies laten zien dat een plantaardig dieet dat laag in vet en hoog in complexe koolhydraten is het beste eetpatroon is waar de mens op kan leven.

Ik begreep er dan ook niets van waarom deze informatie niet algemeen bekend was. Waarom had ik dit niet op school geleerd? Waarom hoorde je hier niets over op het nieuws? Waarom greep de overheid niet in?

Later ontdekte ik dat het kapitalistische systeem waarin we leven hier o.a. verantwoordelijk voor is. Er moet in dit systeem tenslotte winst gedraaid worden, zelfs als dit ten koste gaat van onze gezondheid, het dierenwelzijn en het behoud van onze planeet.

Ik besloot dat er een revolutie nodig was en in 2012 ben ik begonnen als vegetariër en sinds eind 2015 laat ik ook zuivel en eieren staan en kun je me dus een veganist noemen.

En sinds dat ik vaarwel heb gezegd tegen al het dierlijke voedsel, het bewerkte voedsel en de suiker begon ik me in een rap tempo anders te voelen, veel lichter.

Middagdutjes waren verleden tijd en mijn smaak verbeterde met de dag. Een paar aanpassingen in mijn dieet en alles veranderde, het was onvoorstelbaar.

Langzaam maar zeker kreeg ik het idee dat ‘I was on to something’. Ik begon daarom de website veganrevolutie.nl waarmee ik mensen zoals jij probeer te helpen en inspireren om deze lifestyle eens een kans te geven.

Inmiddels ben ik ook vader geworden van baby Maas en zoals iedere ouder kan beamen zet het ouderschap je leven op z’n kop.

Het zette mij nog meer aan het denken over welke voeding ik mijn kind moest gaan geven en wat voor wereld ik straks wil nalaten aan hem. De geboorte van Maas heeft er zeker voor gezorgd dat ik nog serieuzer ben gaan nadenken over wat we in onze mond stoppen.

Toch heb ik nog steeds bergen met energie (ondanks de geboorte van een prachtige zoon en wat slapeloze nachten), een heldere geest, ik ben gedurende de dag ongelofelijk blij en dankbaar en slaap als een roos.

Ohh, en ik blijf op gewicht zonder problemen. Het verschil is als dag en nacht. Ik voel me de afgelopen jaren nadat ik Vegan ben gaan doen een compleet ander persoon – ik kan functioneren op een niveau dat ik nooit heb gekend.

De mensen achter Veganrevolutie

Momenteel bestaat het Veganrevolutie team nog maar uit 2 mensen, namelijk mijzelf en mijn vriendin Jessica. Samen schrijven we artikelen, bedenken we recepten en proberen we via Facebook en Instagram te laten zien hoe ons dagelijks leven als vegan eruit ziet.

Als je het leuk vindt kun je ons volgen op social media. Het lijkt mij in ieder geval heel leuk om je te ontmoeten!

Instagram: (@veganrevolutie), (@veganfamilie)

Facebook: (https://www.facebook.com/veganrevolutie)

Doe jij mee?

Naast de gezondheidsproblematiek die ons direct treft, kampen we ook met problemen die ons nageslacht zal treffen, onze kinderen en kleinkinderen dus!

Met een almaar opwarmende aarde en smeltende ijskappen voorspellen wetenschappers niet veel goeds. Dat de oplossing ligt in het veranderen van ons voedingspatroon zou je in eerste instantie niet denken, maar het zou een grotere impact kunnen hebben dan je zou verwachten 😉 .

Bovendien is de situatie waarin we momenteel ruim 70 miljard dieren hebben opgehokt wereldwijd voor de consumptie van vlees en zuivel onhoudbaar. Historici noemen het zelfs al de grootste misdaad die de mens ooit heeft begaan. Ik denk dat jij als dierenliefhebber het hier wel mee eens bent.

Naar mijn mening moet er dus wel iets veranderen en ik denk dat de Vegan Lifestyle echt een verschil kan maken! Wil jij ook meebouwen aan een betere wereld voor onszelf, de dieren en ons nageslacht?

Vraag dan hieronder mijn Vegan Snelstartgids + Dagmenu aan waarin ik laat zien hoe je kunt beginnen en zet vandaag nog de eerste stap!

Ik zie je graag ‘aan de andere kant’.

Groetjes,
Maik