Een recept met lamsoor? Op een website over veganistisch leven? Tsja, wij hebben de naam van deze zeegroente ook niet bedacht, maar laat je niet voor de gek houden.

Deze risotto met knapperige bimi en zilte zeegroente is er eentje om in te lijsten.

Recept afdrukken

Risotto met Bimi & Lamsoor

Bereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 personen
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 1 pak bimi
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 gram rissottorijst
  • 100 ml biologische witte wijn
  • ½ theelepel kurkumapoeder
  • 900 ml groentebouillon
  • 100 gram zeekraal
  • 100 gram lamsoor, We hebben het hier voor de duidelijkheid over de zeegroente 🙂
  • zwarte peper, naar smaak

Instructies

  • Fruit de ui in een stevige pan op laag vuur 3 minuten. Zet het vuur iets hoger en voeg de risotto toe totdat het begint te glanzen. Blus af met de wijn en voeg de kurkuma toe.
  • Voeg steeds een scheut bouillon toe aan de risotto en voeg pas weer een nieuwe scheut toe als de vorige scheut is opgenomen. Blijf dit herhalen totdat je alle bouillon hebt gebruikt en de risotto gaar is.
  • Smoor in de tussentijd de bimi samen met de lamsoor en zeekraal in een koekenpan 4 minuten op middelhoog vuur tot deze beetgaar is.
  • Voeg de (zee)groente toe aan de risotto. Voeg zwarte peper toe naar smaak.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept