Gezonde en kleurrijke ontbijtjes: daar kan ik geen genoeg van krijgen.

Naast dat ik weet dat ik mezelf en mijn kinderen hiermee een goede start van de dag geef ziet het er ook nog eens super aantrekkelijk uit. Reken maar dat ze hier wel een ‘slice’ van willen!

De bodem kun je al een dag van te voren maken, dat scheelt weer als je in de ochtend niet veel tijd hebt.

Ook leuk als traktatie of als ‘gezonde taart’.

Recept afdrukken

Ontbijt Pizza

Bereidingstijd 20 minuten
Passieve tijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Bijzonderheden Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 100 gram havermout
  • 100 gram pindakaas
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 4 eetlepels plantaardige kwark
  • muntblaadjes en fruit naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180° en leg een bakplaat bedekt met bakpapier klaar.
  • Prak de bananen in een kom en voeg daar de havermout, pindakaas en lijnzaad aan toe. Roer goed tot er een stevig beslag ontstaat.
  • Smeer het beslag in een cirkel van ongeveer 1 cm dik op de bakplaat en bak vervolgens 20 minuten in de oven. Dit is de bodem van je pizza.
  • Laat de bodem vervolgens even afkoelen
  • Smeer de bodem in met de kwark en verdeel het fruit en muntblaadjes over de pizza

Over Jessica Süter

Samen met Maik ga ik sinds 2015 als vegan door het leven. Inmiddels ben ik moeder en is deze lifestyle helemaal geïntegreerd in ons gezin. Nieuwe recepten maken en bedenken vind ik geweldig om te doen.

15 reacties voeg reactie toe

  1. Hallo Jessica. De ontbijt pizza lijkt me heerlijk. Kan het ook zonder pindakaas of heb je een ander voorstel?
    Lieve groet Petra

    • Misschien een andere notenpasta??
      Zoals cashewcream of zo??
      Of is het echt o. w. v. Een notenallergie?? Dan is dit natuurlijk ook geen oplossing… 😁

    • 4 sterren
      Pindakaas of notenpasta weglaten? Of nog makkelijker sneetjes zuurdesem brood een paar minuten verwarmen in de oven samen met de plantaardige kwark en fruit en munt dan hoef je daar geen pindakaas bij te mengen

  2. 4 sterren
    Ziet er lekker uit
    Maar voor mensen met een notenallergie is pindakaas niet zo’n goed idee. Verder wens ik smakelijk (ontbijt)eten😉

  3. Wat een heerlijk recept. Ik denk dat ik het recept verdeel over 4 1 persoons siliconen cakevormpjes. Die gebruik ik altijd om taartjes te maken en dan kan mijn man het meenemen naar zijn werk want die ontbijt later.

  4. Hey Jessica,dat ziet er lekker en leuk uit. Nu mijn man op pensioen is zitten we voor een half jaar in o.a Spanj en moet ik in mobilhome koken.Daar heb ik echter geen oven in.
    Kan de bodem ook in een pan gebakken worden?
    Het recept van jou is dat voor 1 bodem te maken of voor meerdere.?

  5. Ik lust geen banaan.🤢🤮
    Waardoor kan ik die vervangen aub?
    Helaas vaak gebruikt in recepten 😒

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept