Deze Snelle Banaan Koeken zijn speciaal voor de ochtenden waarin je weinig tijd hebt om een ontbijt klaar te maken.

Uiteraard kun je de koeken ook eten als healthy snack en ze zijn hartstikke kidsproof. Geef ze dus gerust mee naar school.

Oh en needless to say, ze smaken verrukkelijk met een goede bak koffie of thee.

Dit is een recept uit ons Vegan Power Coachingsprogramma en het gelijknamige receptenboek Vegan Power.

Recept afdrukken

Snelle Banaan Koeken

Bereidingstijd 10 minuten
Passieve tijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 5 koeken
Bijzonderheden Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Veganistisch, Volwaardig Plantaardig

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • 50 gram havermout
  • 50 gram pindakaas
  • 20 gram cacao nibs
  • 30 gram rozijnen
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Prak de banaan, voeg de rest van de ingrediënten toe en meng dit goed.
  • Lepel wat van het beslag op een bakplaat met bakpapier en zet 15 minuten in de oven.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

80 reacties voeg reactie toe

  1. Oh die klinken lekker. Heb nog een laar bananen liggen dus ga deze straks maken. Kan ik de koeken ook invriezen?

  2. Vandaag geprobeerd en inderdaad heerlijk!
    Ik heb na het voorgeschreven kwartier in de oven nog een beetje agavesiroop over de koekjes gedaan en ze daarna nog 5 minuten teruggedaan in de oven. Ik vond ze daardoor nog lekkerder :).

      • In dit zelfde artikel staat ook bij pinda allergie dat het een notenallergie is die zeer ernstig kan verlopen met zelfs de dood als gevolg. In de volsmond worden pinda’s onder de noten geschaard Het is verwarrend en ik zou zeker vermelden dat er een allergische reactie zou kunnen optreden

        • Ik denk dat mensen met een pinda allergie zelf wel weten dat ze geen pindakaas moeten eten. Hiermee doe je deze mensen een beetje tekort denk ik (door te impliceren dat ze dit zelf niet kunnen bedenken).

  3. Ziet er lekker uit ..ook eens proberen ..wil ook zo gezond mogelijk eten…. leven ..dank u
    Grtjes linda

    • Oeh ik heb geen idee Anja, ik heb namelijk geen airfryer haha. Ik zou zeggen, probeer het gewoon en laat het ons weten 🙂

  4. Ze zijn echt lekker . Al enkele keren gemaakt met abrikozen i.p.v. rozijnen en ook al eens met inca bessen . Snij ze dan wel fijn .

    • Hoi Maik, bij mij blijven ze zacht. Hoort dit?
      En hoe bewaar je ze, moeten ze in de koelkast?

      Groetjes, Eveline

      • Ja ze blijven wel iets zacht, dat klopt. Wij bewaren ze altijd buiten de koelkast.

        Groetjes, Maik

  5. Waar kan je de pindakaas door vervangen, ik ben allergisch maar de koeken klinken erg lekker en zou het recept graag willen proberen

    • Je kunt een andere noten/zadenboter gebruiken Marian zoals amandel, walnoot, sesam etc. Succes!

  6. ik heb een vriendin die glutenvrij moet eten en vroeg me af wat ze kan gebruiken ipv havermout

    • Gecertificeerde haver is glutenvrij.
      Net als Boekweit, gierst en Sorghum. Dit kun je allemaal gebruiken.

  7. Leuk recept dus ik ging aan de slag. Ik heb geprobeerd ze in de airfryer te maken. Het mengsel paste er in met 6 bolletjes. Na 20 minuten was de bovenkant krokant en gaat, maar de onderkant nog zacht. Ze met een taartschep omgedraaid en nog 5 minuten gebakken, toen waren ze nog zacht. Nog eens 5 minuten. De buitenkant was hard en de binnenkant nog zacht en kleverig, terwijl het geen dikke koeken waren. Geen sukses dus. Ik hoor graag van iemand die het wel goed kreeg in de airfryer.

  8. Is de aangegeven hoeveelheid (aangegeven in het recept) voor 1 persoon, wanneer je het als ontbijt gebruikt?

    • Het is voor 5 koeken. Dus afhankelijk van hoe groter eter je bent is het voor 1 persoon of voor meerdere. Maar ik zou ze gewoon lekker voor jezelf houden 😉

      • Ik heb mascarpone gebruikt, wel 20 a 25 Min in de oven op 180 °. Waarschijnlijk niet zo gezond doir de vetten id kaas, maar waren lekker.

  9. Kan je een olie zoals zonnebloemolie gebruiken ipv de pindakaas of de notenpasta? Eventueel zonnebloempasta?
    Kan je de chocolade ergens door vervangen? (Uitgebreide allergieën, moeilijk om recepten te vinden).

  10. Mijn koeken zijn nog wat zacht geworden .moeten ze zacht zijn of knapperig.

    • Ze kunnen wel wat zacht blijven. Als je ze knapperig wilt kun je proberen ze iets langer te bakken.

      • Oké dank je wel .ze waren wel heerlijk. Nog een vraag.ik heb benanen brood gemaakt van amandelmeel maar hij is mooi gerezen in de oven maar zodra het uit de oven komt zakt het in elkaar. Wat is h.probleem alvast bedankt

        • De gluten en zetmeelverbindingen die ontstaan als je bakt met meel van graan zorgen voor stevigheid. Amandelmeel heeft dit niet en daardoor zakt het in elkaar denk ik 🙂

  11. Een opmerking pindakaas = gemaakt van pindanoten dus zeker nietiet notenvrij jammer misschien aanpassen

  12. 5 sterren
    Vindt ze lekker, maak ze zelf met amandel pasta en een snufje speculaaskruiden in de airfryer. Vind dat het goed gaat 15 minuten op 180 graden soms nog 5 minuutjes extra, leg elke koek apart op een bakpapiertje waar ik ze op bewaar in een koektrommel in de koelkast.

  13. 5 sterren
    Vindt ze lekker, maak ze zelf met amandel pasta en een snufje speculaaskruiden in de airfryer. Vind dat het goed gaat 15 minuten op 180 graden soms nog 5 minuutjes extra, leg elke koek apart op een bakpapiertje waar ik ze op bewaar in een koektrommel in de koelkast.

  14. hallo?

    lekker en gemakkelijk receptje 🙂

    kleine opmerking : 50 g pindakaas?… dat zou ik niet echt notenvrij noemen… kan gelukkig geen kwaad voor mij maar voor anderen mss wel

      • Ook al zijn pinda s geen noten, ze bevatten volgens mij aardig wat vet. Dus “Olie vrij” lijkt mij niet terecht.
        Ook lijnzaad bevat olie…

        • Met olievrij bedoelen we ‘zonder toegevoegde olie’. Net zoals met suiker. Fruit bevat ook suiker, maar het lichaam gaat hier anders mee om dan wanneer je het als kristalsuiker tot je neemt. Dit geldt ook voor olie.

          Wellicht een idee voor ons om de benaming aan te passen zodat het duidelijker is 🙂

  15. Ik wou iets bij de koffie, dus ging op zoek en kwam deze koekjes tegen. Net geproefd, heerlijk en makkelijk, wel heb ik ze 25 minuten in de oven gelaten. In plaats van cacao nibs heb ik hazelnootstukjes genomen, had geen cacao nibs. Je kan ze in heel veel creaties omwandelen. Super recept, dank je voor.

  16. Gisteravond was ik even op jullie website aan het oriënteren en kwam de snelle banaankoekjes tegen. Nou had ik gelukkig banaan in huis en alle overige ingrediënten ook. Het was 9 uur in de avond, maar ik kon het niet laten. Snel nog even een paar koekjes gebakken en ja, ze zijn héérlijk. Ook de dag erna, nu ze afgekoeld zijn zijn ze nog steeds prima te eten. Bedankt hiervoor, ik word hier een blij mens van!

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept