Deze Snelle Banaan Koeken zijn speciaal voor de ochtenden waarin je weinig tijd hebt om een ontbijt klaar te maken.

Uiteraard kun je de koeken ook eten als healthy snack en ze zijn hartstikke kidsproof. Geef ze dus gerust mee naar school.

Oh en needless to say, ze smaken verrukkelijk met een goede bak koffie of thee.

Dit is een recept uit ons Vegan Power Coachingsprogramma en het gelijknamige receptenboek Vegan Power.

Recept afdrukken

Snelle Banaan Koeken

Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 5 koeken
Bijzonderheden Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Veganistisch, Volwaardig Plantaardig

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • 50 gram havermout
  • 50 gram pindakaas
  • 20 gram cacao nibs
  • 30 gram rozijnen
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Prak de banaan en voeg de rest van de ingrediënten toe en meng dit goed.
  • Lepel wat van het beslag op een bakplaat met bakpapier en zet 15 minuten in de oven.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

31 reacties voeg reactie toe

  1. Oh die klinken lekker. Heb nog een laar bananen liggen dus ga deze straks maken. Kan ik de koeken ook invriezen?

  2. Vandaag geprobeerd en inderdaad heerlijk!
    Ik heb na het voorgeschreven kwartier in de oven nog een beetje agavesiroop over de koekjes gedaan en ze daarna nog 5 minuten teruggedaan in de oven. Ik vond ze daardoor nog lekkerder :).

  3. Ziet er lekker uit ..ook eens proberen ..wil ook zo gezond mogelijk eten…. leven ..dank u
    Grtjes linda

    • Oeh ik heb geen idee Anja, ik heb namelijk geen airfryer haha. Ik zou zeggen, probeer het gewoon en laat het ons weten 🙂

  4. Ze zijn echt lekker . Al enkele keren gemaakt met abrikozen i.p.v. rozijnen en ook al eens met inca bessen . Snij ze dan wel fijn .

  5. Waar kan je de pindakaas door vervangen, ik ben allergisch maar de koeken klinken erg lekker en zou het recept graag willen proberen

    • Je kunt een andere noten/zadenboter gebruiken Marian zoals amandel, walnoot, sesam etc. Succes!

  6. ik heb een vriendin die glutenvrij moet eten en vroeg me af wat ze kan gebruiken ipv havermout

    • Gecertificeerde haver is glutenvrij.
      Net als Boekweit, gierst en Sorghum. Dit kun je allemaal gebruiken.

  7. Leuk recept dus ik ging aan de slag. Ik heb geprobeerd ze in de airfryer te maken. Het mengsel paste er in met 6 bolletjes. Na 20 minuten was de bovenkant krokant en gaat, maar de onderkant nog zacht. Ze met een taartschep omgedraaid en nog 5 minuten gebakken, toen waren ze nog zacht. Nog eens 5 minuten. De buitenkant was hard en de binnenkant nog zacht en kleverig, terwijl het geen dikke koeken waren. Geen sukses dus. Ik hoor graag van iemand die het wel goed kreeg in de airfryer.

  8. Is de aangegeven hoeveelheid (aangegeven in het recept) voor 1 persoon, wanneer je het als ontbijt gebruikt?

    • Het is voor 5 koeken. Dus afhankelijk van hoe groter eter je bent is het voor 1 persoon of voor meerdere. Maar ik zou ze gewoon lekker voor jezelf houden 😉

Laat Een Reactie Achter