Soms ben je in een gerecht gewoon op zoek naar een bite. En dan het liefst met een rookachtige barbecuesmaak, niet?

Belangrijk bij dit recept is daarom dat je het water uit de tofu perst zodat je die gewilde bite structuur krijgt. Leg daarvoor de tofu op een schone theedoek. Leg daaroverheen weer een schone theedoek en leg er een dikke stapel boeken op.

Zodra je de tofu strips vervolgens marineert met een zoete smokey barbecuesaus en deze in de oven bakt, worden alle smaken volledig geabsorbeerd.

Je kunt barbecuesaus in de winkel kopen, maar liever gebruik je dit recept.

Recept afdrukken

BBQ Baked Tofu Strips

Bereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 35 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Porties 8 strips
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 400 gram tofu, vocht eruit geperst voor minstens een uur
  • 125 gram + 2 eetlepels vegan barbecuesaus
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 eetlepels sojasaus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Combineer 125 gram barbecuesaus, het azijn, en de sojasaus in een ovenschaal en mix alles goed door elkaar.
  • Snij de uitgeperste tofu in de lengte door de helft. Snij elke helft nu weer door de helft zodat je vier platte vierkantjes krijgt. Snij nu elk vierkantje diagonaal zodat je acht driehoekjes krijgt.
  • Leg de gesneden tofu in de ovenschaal en bedek elke kant met de marinade. Bak voor 30 minuten en draai de strips halverwege even om zodat ze gelijkmatig gebakken worden.
  • Zodra de tofu 30 minuten in de oven is gebakken draai je de strips nog een keer om en schep je de 2 eetlepels overgebleven barbecuesaus eroverheen. Bak 5 minuten, haal de ovenschaal uit de oven en serveer direct. Heerlijk in zelfgemaakte wraps, tortilla's of met een frisse salade.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

7 reacties voeg reactie toe

  1. barbecuesaus meeste zijn allemaal puur suiker of lees ik dat verkeerd.
    er staat op het etiket 25 gram koolhydraten waarvan 22,5 gram suiker

    wat bedoelen ze daar mee. bedoelen ze 22,5 gram “natuurlijke suikers”
    of is het toegevoegd kristal suiker . hoe weet je het verschil

  2. Hoi,
    In een kaasrecept heb je het over “ume plum azijn”. Ik heb dit nog nergens kunnen kopen. Kan ik het door een andere soort azijn vervangen?

    • Hi Anna,wij hebben dit in de natuur winkel gekocht. Het staat bij de Japanse sausjes.
      Ik heb het nog niet gemaakt met een andere azijn maar probeer het!

  3. Je maakt me blij! Ik ben nu ook overtuigd vegetarier.
    Ik leer nog elke dag om alles lekkerder te maken.

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept