Niks is zo leuk als een tafel vol zetten met kleine veganistische gerechtjes waar iedereen van kan proeven. Deze in balsamico gebakken peren zijn zo’n bijgerecht dat je prima kunt combineren met van alles.

Zelf vul ik ze meestal met mijn zelfgemaakt blauwe kaas waarvoor je het recept hier kunt vinden. Maar in feite kun je ze vullen met wat jij lekker vindt!

Dit gerecht is perfect voor de koude dagen in de herfst en winter en je kunt ook prima stoofpeertjes gebruiken voor nóg meer smaak.

Recept afdrukken

Balsamico Gebakken Peren Gevuld met (...)

Bereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 2 personen
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 125 ml balsamico azijn
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 2 grote nog niet rijpe peren
  • 75 gram pistachenoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Combineer de balsamico en agavesiroop in een ruime ovenschaal.
  • Halveer de peren in de lengte en gebruik een eetlepel om het klokhuis te verwijderen. Probeer hierbij een gat te maken dat we straks kunnen vullen. Leg de peren met de snijkant naar beneden in de ovenschaal. Schep met een eetlepel het balsamicomengsel over de peren heen.
  • Bak de peren 25 minuten in de oven en schep halverwege nog een keer het balsamicomengsel over de peren heen. Keer de halve peren nu om en schep nogmaals het balsamicomengsel over de peren heen en bak 15 minuten totdat de bovenkanten er mooi gekarameliseerd uitzien.
  • Haal de schaal uit de oven en vul de peren met de vulling van jouw keuze (mijn favoriet is Vegan Blauwe Kaas!). Besprenkel eventueel met nog wat agavesiroop en met de pistachenootjes. Serveer de peren zodra ze nog warm zijn.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

1 reactie voeg reactie toe

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept