Italianen noemen dit gerecht nooit pasta Alfredo (zij zeggen gewoon: pasta al burro e parmigiano) maar de Amerikanen dachten daar anders over.

Pasta Alfredo werd in 1914 bedacht door Alfredo di Lelio en toen het beroemde Amerikaanse filmkoppel Mary Pickford and Douglas Fairbanks tijdens hun huwelijksreis in Rome de pasta aten brachten ze het recept mee terug naar Hollywood.

Het werd al gauw een succes onder de invloedrijke vrienden van het stel en het gerecht werd bekend als pasta Alfredo.

Dit originele recept, gemaakt van fettuccine (brede lintpasta) en op smaak gebracht met boter en Parmezaanse kaas, is natuurlijk niet vegan en al helemaal niet gezond.

Daarom geef ik mijn draai aan dit recept zodat je alsnog kunt genieten van deze verrukkelijke en makkelijk te maken pasta!

Dit is een recept uit mijn gloednieuwe Vegan Coachingsprogramma dat binnenkort gelanceerd wordt.

Recept afdrukken

Plantaardige Pasta Alfredo

Bereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 340 gram sojayoghurt naturel
  • 375 ml plantaardige melk
  • 60 ml biologische droge witte wijn, optioneel
  • 20 gram edelgist
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uipoeder
  • 1⁄4 theelepel nootmuskaat
  • 3 eetlepels arrowrootpoeder, maizena kan ook
  • 450 gram volkoren penne pasta
  • 225 gram gesneden kastanjechampignons
  • zwarte peper naar smaak
  • fijngesneden peterselie ter garnering

Instructies

  • Om de Alfredo saus te maken combineer je de sojayoghurt, plantaardige melk, wijn (als je deze gebruikt), edelgist, knoflookpoeder, uipoeder, nootmuskaat en arrowrootpoeder in een blender en blend je totdat je een gladde en romige massa hebt.
  • Breng nu een grote pan met water aan de kook met eventueel een beetje bouillon en kook hierin de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af en zet het apart.
  • Terwijl de pasta aan het koken is, bak je de champignons met een beetje sojasaus in een middelgrote pan op middelhoog vuur tot ze mooi bruin en ietwat geslonken zijn.
  • Voeg de Alfredosaus toe en verwarm tot de saus begint te koken. Haal de pan direct van het vuur en voeg naar smaak zwarte peper toe. Een klassieke pasta Alfredosaus is altijd aan de dunne kant, dus wees niet bang dat je iets verkeerd hebt gedaan als jouw saus ook aan de dunne kant is.
  • Verdeel de pasta over 2 borden en schep de saus over de pasta. Garneer het met de peterselie en serveer direct.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

7 reacties voeg reactie toe

  1. Als je de saus heel goed mengt met de pasta in de pan, de pasta zal de saus opnemen en zal niet te dun zijn. Iets kookwater van de pasta bij de saus kan helpen. “Manteccare” in Italiaans. Mooi recept.

  2. De verhoudingen kloppen geloof ik niet helemaal. 450 gram pasta is veel te veel. En er zit te weinig groente in voor 2 personen. Wellicht dat je gekookte pasta bedoeld?

    • Nee dit zijn echt de verhoudingen van hoe wij het recept hebben ontwikkeld. Maar pas het gerust aan naar je eigen smaak natuurlijk 🙂

  3. 5 sterren
    Hebben heerlijk gegeten! Ook wat aanpassingen gemaakt omdat we met 4 waren. Heb 500 gram champignons gebruikt, een broccolistronk de laatste 4 min. met de pasta meegekookt en nog wat tomaatjes uit de oven erbij geserveerd. Ik gebruik altijd volkoren pasta en voor ons is 400 gram dan genoeg. De saus was meer dan voldoende en komt zeker en vast nog eens op tafel!

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept