Twee favoriete keukens van mij zijn de Arabische (falafel) en de Mexicaanse (taco’s). Allebei gebruiken ze smaakvolle en vullende ingrediënten. Dus waarom niet het beste van beide werelden combineren?

Dat is precies wat ik heb gedaan met dit recept. Taco’s gevuld met gezond afgebakken falafels gemaakt van zwarte bonen in plaats van kikkererwten (ja we willen wel in Mexicaanse stijl blijven hè).

En om het geheel af te maken toppen we het af met een smaakvolle tahin-dille dip om zo elke hap nóg lekkerder naar binnen te laten glijden!

Recept afdrukken

Zwarte Bonen Falafel Taco's met Tahin-Dilledip

Bereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 personen
Gang Diner, Lunch
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

Voor de falafel

  • 240 gram zwarte bonen
  • 20 gram verse koriander
  • 1⁄4 rode ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook
  • sap van een halve limoen
  • 3,5 grote eetlepels kikkererwtenmeel
  • 1,5 theelepel gedroogde dille
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel edelgist
  • zwarte peper naar smaak

Voor de tahin-dille dip

  • 60 gram tahin
  • 60 ml water
  • 1 eetlepel kappertjes
  • sap van 1 limoen
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 theelepel gedroogde dille

Voor de taco's

  • 8 tacoschelpen
  • 50 gram veldsla
  • 2 - 3 Roma tomaten, in partjes gesneden

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de tahin-dille dip in een keukenmachine en mix tot een glad geheel. Zet het in de koelkast terwijl je de rest van het recept klaarmaakt.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed alvast een bakplaat met bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten voor de falafel in een keukenmachine en mix totdat je een glad geheel hebt. Schraap af en toe de zijkanten van de keukenmachine schoon om alle ingrediënten zo goed mogelijk te mengen.
  • Gebruik nu twee ijslepels of eetlepels om het falafelbeslag uit de keukenmachine te scheppen. Met de ene lepel schep je een balletje beslag, met de andere lepel duw je het beslag van de lepel op de bakplaat. Probeer de falafels in de vorm van een balletje/klein burgertje te krijgen. Je zou zo'n 16 falafels uit het beslag moeten kunnen halen.
  • Bak de falafels 20 minuten in de oven en keer ze halverwege om zodat ze gelijkmatig gaar worden. Haal de bakplaat uit de oven.
  • Om de taco's te maken kun je de tacoschelpen eventueel nog voorverwarmen in de oven maar dit hoeft niet persé. Doe een beetje veldsla in een taco. Leg daarop een paar partjes tomaat en twee falafels. Sprenkel met de tahin-dilledip en serveer.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

1 reactie voeg reactie toe

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept