Verwarm de oven voor op 200 °C. Combineer de balsamico en agavesiroop in een ruime ovenschaal.
Halveer de peren in de lengte en gebruik een eetlepel om het klokhuis te verwijderen. Probeer hierbij een gat te maken dat we straks kunnen vullen. Leg de peren met de snijkant naar beneden in de ovenschaal. Schep met een eetlepel het balsamicomengsel over de peren heen.
Bak de peren 25 minuten in de oven en schep halverwege nog een keer het balsamicomengsel over de peren heen. Keer de halve peren nu om en schep nogmaals het balsamicomengsel over de peren heen en bak 15 minuten totdat de bovenkanten er mooi gekarameliseerd uitzien.
Haal de schaal uit de oven en vul de peren met de vulling van jouw keuze (mijn favoriet is Vegan Blauwe Kaas!). Besprenkel eventueel met nog wat agavesiroop en met de pistachenootjes. Serveer de peren zodra ze nog warm zijn.