Als je net zo bent als ik dan had je vroeger ook zo’n hekel aan bloemkool. Zachtgekookt met wat nootmuskaat eroverheen. Alleen het kaassausje kon ervoor zorgen dat je de bloemkool weg kon krijgen.

Inmiddels heb ik deze groente helemaal herontdekt en beste bloemkool, het spijt me dat ik je vroeger niet heb gewaardeerd.

Deze bloemkoolsoep is romig, hartig, enorm vullend en staat daarom minstens een keer per week bij ons op tafel.

Recept afdrukken

Romige Bloemkoolsoep

Bereidingstijd 10 minuten
Passieve tijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 kommen
Gang Diner, Lunch, Soep
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 1 eetlepel tijm
  • 250 ml kokosmelk
  • 20 gram edelgist
  • sap van een halve citroen 
  • liter groente bouillon

Instructies

  • Fruit de ui en knoflook in een klein laagje bouillon. 
  • Voeg de bloemkool, rozemarijn en tijm toe en bak zo’n 4 minuten op middelvuur mee.
  • Voeg vervolgens de bouillon toe en laat zo’n 15-20 min zachtjes koken totdat de bloemkool goed zacht is. 
  • Zet het vuur uit en schenk de kokosmelk in de soep. 
  • Pureer de bloemkool fijn totdat je een mooie gebonden soep hebt. 
  • Roer als laatste de edelgist en citroensap door de soep. 

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

30 reacties voeg reactie toe

  1. 5 sterren
    Nog nooit gegeten bloemkool soep, ga het morgen uitproberen, lijkt me erg lekker. Bedankt voor het recept.

    • Nou en of! Soep is de volgende dag sowieso altijd lekkerder 🙂

  2. 5 sterren
    dag Maik,

    super idee, ga ik zeker proberen.
    heb je een vervanger voor de ui, want mijn echtgenoot krijgt maagpijn van uien.
    een aardappel misschien of aardpeer?
    mvg Christel

  3. Zo zeg, wat is dat een lekkere soep. Heerlijk twee dagen van gegeten en het recept al doorgegeven aan vrienden. Dank voor het goede recept.

  4. De bloemkool soep was heerlijk! Volgende keer doe ik er iets minder rozemarijn in, want dit kruid overheerste nu een beetje. Goede tip, bedankt!

  5. Wauw wat hebben mijn zoontje en ik heerlijk gegeten vandaag. Ik dacht dat ik altijd een lekkere bloemkool soep maakte maar deze is heerlijk en dat zonder kookroom. De smoothie bowl van rood fruit was een super start van de dag. Normaal gesproken krijg ik ander half uur na mijn ontbijt al “honger” maar vandaag heb ik het gered tot aan de lunch met enkel een banaantje tussen door en dat was meer omdat ik zin had in iets lekkers.
    O en de edelgist smaakt echt naar kaas.
    Ik zie dat veel recepten zijn met noten. Is dat te vervangen door iets anders? Ik heb namelijk een notenalergie.

    • Wat fijn Debbby!
      Ja, je kunt de noten vaak weglaten of vervangen voor iets anders. Wees creatief en als je er niet uitkomt laat het ons weten, we denken graag mee.

      Groetjes

  6. 5 sterren
    Heb hem ook gisteren ook gemaakt en Maik,
    hij is weer geweldig man! Weer eens bedankt voor een fantastisch recept. Belooft ook een toppertje te worden onder de steeds enthousiaster wordende veganisten-in-de-dop binnen mijn kringen 😉
    Be smart. Go Vegan !

    • Edelgist is geen gist zoals gebruikt wordt in bijv. brood.
      Het is een inactief gist dat gebruikt wordt als smaakmaker in de vega(n) keuken. Het heeft namelijk een kaas/hartige smaak dat het heel goed doet in sauzen, over pasta of bijvoorbeeld in deze soep.

  7. Ik lees over edelgist dat het niet warmer mag worden dan 40 graden. Hoe denk jij hierover?

  8. Het lijkt me een heerlijke soep, maar veel te veel voor mij alleen. Kan deze soep ingevroren worden? Ivm de edelgist?

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept