Vroeger dachten wij dat alles dat zoet was per definitie slecht voor je was. Totdat we deze salade leerden kennen. Al het goede zoets van de natuur vind je hier in terug.

Wil je toch een kleine hint van hartig erdoorheen? Probeer dan eens wat dikke plakjes vegan kaas te grillen en je salade hiermee te toppen.

Dit is een van de 60 recepten uit ons boek De Vegan Revolutie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.

Recept afdrukken

Zoete Gort Salade met Sinaasappel Tijm Dressing

Bereidingstijd 20 minuten
Passieve tijd 35 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 personen
Gang Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Bijzonderheden Notenvrij, Olievrij, Sojavrij

Ingrediënten

voor de salade

  • 250 gram ongekookte gort
  • 450 gram pompoen, in blokjes
  • 450 gram zoete aardappel, schoongeboend en in blokjes
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 2 theelepels komijnzaadjes
  • 30 gram pompoenzaadjes
  • 75 gram spinazie
  • 75 gram veldsla

voor de dressing

  • schil en sap van 1 sinaasappel
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel verse tijm, gesneden
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Kook de gort in ruim water volgens de instructies op de verpakking.
  • Leg de pompoen en zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel deze met de ahornsiroop en de komijnzaadjes. Schud alles goed door elkaar zodat alles bedekt is met siroop en zaadjes en schuif de bakplaat dan 30 – 35 minuten in de oven totdat de groenten er goudkleurig uitzien. Haal het uit de oven en zorg ervoor dat het warm blijft.
  • Rooster ondertussen in een droge pan de pompoenzaadjes. Houd de pan goed in de gaten om te zorgen dat de zaadjes niet aanbranden. Na ongeveer twee minuten beginnen ze te poppen en worden ze goudbruin. Dat is het moment dat je de pan van het vuur haalt.
  • De dressing maak je door alle ingrediënten door elkaar heen te mengen en op smaak te brengen met zout en peper.
  • Om de salade te maken doe je de gekookte gort samen met de groenten, spinazie, rucola en de geroosterde pompoenzaadjes in een grote saladeschaal. Voeg de dressing toe net voordat je de salade opdient.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept