450gramzoete aardappel, schoongeboend en in blokjes
1eetlepelahornsiroop
2theelepelskomijnzaadjes
30grampompoenzaadjes
75gramspinazie
75gramveldsla
voor de dressing
schil en sap van 1 sinaasappel
1theelepelahornsiroop
1eetlepelverse tijm, gesneden
zout en peper naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kook de gort in ruim water volgens de instructies op de verpakking.
Leg de pompoen en zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel deze met de ahornsiroop en de komijnzaadjes. Schud alles goed door elkaar zodat alles bedekt is met siroop en zaadjes en schuif de bakplaat dan 30 – 35 minuten in de oven totdat de groenten er goudkleurig uitzien. Haal het uit de oven en zorg ervoor dat het warm blijft.
Rooster ondertussen in een droge pan de pompoenzaadjes. Houd de pan goed in de gaten om te zorgen dat de zaadjes niet aanbranden. Na ongeveer twee minuten beginnen ze te poppen en worden ze goudbruin. Dat is het moment dat je de pan van het vuur haalt.
De dressing maak je door alle ingrediënten door elkaar heen te mengen en op smaak te brengen met zout en peper.
Om de salade te maken doe je de gekookte gort samen met de groenten, spinazie, veldsla en de geroosterde pompoenzaadjes in een grote saladeschaal. Voeg de dressing toe net voordat je de salade opdient.