Vraag jij je weleens af of veganistisch eten wel genoeg vult? Nou, dan heb ik hier het bewijs voor je dat dit wel degelijk het geval is.

Deze knolselderijsoep is lichtzoet, ziltig en fris tegelijk en de linzen zorgen ervoor dat je hongergevoel lang uitblijft.

Knolselderij is echt zo’n vergeten Hollandse groente wat enorm zonde is. De knol heeft een heerlijke zoete anijssmaak en zit natuurlijk boordevol goede voedingsstoffen.

Serveer de soep met wat vers (zelf)gebakken knoflook-zongedroogde tomaat brood om te dippen.

Recept afdrukken

Knolselderijsoep met Groene Linzen

Bereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 citroen
  • 1 liter groenten bouillon
  • 250 gram ongekookte groene linzen
  • 1 knolselderij in kleine blokjes
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 handje verse koriander

Instructies

  • Fruit de ui en knoflook 3 minuten in een grote soep pan.
  • Voeg de linzen, knolselderij en kruiden toe en bak dit 3 minuten kort aan.
  • Giet de bouillon erbij en laat zo'n 20-30 minuten koken totdat de linzen gaar zijn en de knolselderij zacht.
  • Rasp en pers de citroen en voeg dit aan de soep toe. Serveer met wat verse koriander.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

5 reacties voeg reactie toe

  1. Beste Maik,
    Dankzij je recepten en boek ben ik al goed bezig. Soms is het nog moeilijk in te passen in druk leven maar het lukt al vaker wel dan niet. En gisteren ging ik uit eten, had me van te voren de menu kaart via internet bekeken en vond vega op de kaart. Heb heerlijk gegeten en was blij dat ik mijn manier van eten kon door trekken bij uit eten. Alleen mijn man en dochter vinden vlees dus heerlijk en moeilijk er van af tehouden. Wel kook ik vaker veganburgers etc ipv vlees en maak meestal 2 of 3 verschillende soorten groenten dus ze eten zeker stuk minder vlees

    • Goed bezig Esther! En iedereen doet dit in zijn/haar eigen tempo dus wie weet volgen je man en dochter je voorbeeld nog eens.

      Succes en ga zo door!

  2. Fijn dat je helemaal vegan ging eten, Maik! Ik zou die stap ook wel willen zetten, maar ben heel erg allergisch aan soja. Dat beperkt de alternatieven nogal. Heb je zo geen tips om ook soja te vervangen in een vegan maaltijd? Ik zou je erg dankbaar zijn! Liefs, Patsy

    • Hey Patsy,

      Ik heb goed nieuws voor je: soja is supergoed te vervangen of zelfs helemaal weg te laten uit een vegan dieet. Mensen vergeten nog weleens dat soja niets minder is dan een peulvrucht zoals bonen, linzen etc. en dat het vooral verwerkt zit in bewerkte voeding.

      Nu eet je bewerkte voeding sowieso beperkt voor een optimale gezondheid dus dat komt goed uit.

      Eigenlijk kun je vrijwel alles dat van soja gemaakt is vervangen voor een kokos -of graan variant. Dus kokos yoghurt, bruine rijstmelk, speltroom etc.

      Vleesvervangers is vaak iets lastiger maar nogmaals, dit is bewerkte voeding en wil je sowieso beperken. Succes!!

  3. Ik gebruik wel vleesvervangers. Probeer dit te beperken, omdat ik weet dat het bewerkt is. Hopelijk krijg ik meer energie en inspiratie om zelf bv burgers te maken.
    Het recept met knolselderij en groene linzen is heerlijk. Daar kun je ook schijfjes wortel aan toevoegen en als je dat lekker vindt wat kleingesneden champignon.

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept