Om de Alfredo saus te maken combineer je de sojayoghurt, plantaardige melk, wijn (als je deze gebruikt), edelgist, knoflookpoeder, uipoeder, nootmuskaat en arrowrootpoeder in een blender en blend je totdat je een gladde en romige massa hebt.
Breng nu een grote pan met water aan de kook met eventueel een beetje bouillon en kook hierin de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af en zet het apart.
Terwijl de pasta aan het koken is, bak je de champignons met een beetje sojasaus in een middelgrote pan op middelhoog vuur tot ze mooi bruin en ietwat geslonken zijn.
Voeg de Alfredosaus toe en verwarm tot de saus begint te koken. Haal de pan direct van het vuur en voeg naar smaak zwarte peper toe. Een klassieke pasta Alfredosaus is altijd aan de dunne kant, dus wees niet bang dat je iets verkeerd hebt gedaan als jouw saus ook aan de dunne kant is.
Verdeel de pasta over 2 borden en schep de saus over de pasta. Garneer het met de peterselie en serveer direct.