Ga terug
Recept afdrukken

Plantaardige Pasta Alfredo

Bereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 340 gram sojayoghurt naturel
  • 375 ml plantaardige melk
  • 60 ml biologische droge witte wijn, optioneel
  • 20 gram edelgist
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uipoeder
  • 1⁄4 theelepel nootmuskaat
  • 3 eetlepels arrowrootpoeder, maizena kan ook
  • 450 gram volkoren penne pasta
  • 225 gram gesneden kastanjechampignons
  • zwarte peper naar smaak
  • fijngesneden peterselie ter garnering

Instructies

  • Om de Alfredo saus te maken combineer je de sojayoghurt, plantaardige melk, wijn (als je deze gebruikt), edelgist, knoflookpoeder, uipoeder, nootmuskaat en arrowrootpoeder in een blender en blend je totdat je een gladde en romige massa hebt.
  • Breng nu een grote pan met water aan de kook met eventueel een beetje bouillon en kook hierin de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af en zet het apart.
  • Terwijl de pasta aan het koken is, bak je de champignons met een beetje sojasaus in een middelgrote pan op middelhoog vuur tot ze mooi bruin en ietwat geslonken zijn.
  • Voeg de Alfredosaus toe en verwarm tot de saus begint te koken. Haal de pan direct van het vuur en voeg naar smaak zwarte peper toe. Een klassieke pasta Alfredosaus is altijd aan de dunne kant, dus wees niet bang dat je iets verkeerd hebt gedaan als jouw saus ook aan de dunne kant is.
  • Verdeel de pasta over 2 borden en schep de saus over de pasta. Garneer het met de peterselie en serveer direct.