Heb jij een gelegenheid waarbij je iets lekkers wil uitdelen? Lees dan vooral verder.
Deze mini cheesecakes zijn eenvoudig te maken, vullend, super lekker en kleurrijk. Door te varieren met fruit krijgen je cheesecakes verschillende kleuren.
Een plantaardige traktatie, dat is een feestje op zich. Geniet ervan!
Dit is een van de 125+ recepten uit ons nieuwe boek Vegan Familie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.
Mini Cheesecakes
KEUKENTOOLS
- Muffinvorm met minimaal 10 holtes
Ingrediënten
- 400 gram cashewnoten
- 90 gram havervlokken
- 9 medjouldadels, ontpit
- 50 ml citroensap
- 100 ml ahornsiroop
- 2 theelepels vanille extract
- plantaardige melk
Instructies
- Doe de cashewnoten in een kom en bedek met kokend water. Zet apart.
- Doe de havervlokken en de dadels in een keukenmachine en maal tot een plakkerig deeg.
- Bekleed 10 holtes van de muffinvorm met een stuk bakpapier.
- Verdeel het haverdeeg over de beklede holtes en duw goed aan.
- Giet de cashewnoten af en meng met het citroensap, ahornsiroop, en vanille extract in een keukenmachine. Blijft de vulling te dik? Voeg dan wat plantaardige melk toe. Mix eventueel vers fruit naar keuze door de vulling.
- Schenk de cheesecake vulling in de holtes in de muffinvorm.
- Vries de mini cheesecakes minimaal 1.5 uur in om op te stijven. Zet ze vervolgens in de koelkast om te ontdooien. Eet ze koud (niet bevroren).
Even een vraag over het recept: Kan je de taartjes wel volledig laten ontdooien voor consumptie of gaan ze dan uit elkaar vallen?
Ja je kunt ze laten ontdooien. Ze vallen niet uitelkaar.
Zou je van elke stap/instructie een fototje kunnen plaatsen?
Die heb ik niet zo voor handen, helaas.
Ziet er superlekker uit, wil het gelijk proberen.. Zijn medjouldadels een speciale soort of zijn gewone dadels ook goed? ( ik woon in Zuid-Italië dus dadels vind ik zeker)
Medjouldadels zijn wat dikker en zachter. Gewone dadels kunnen ook al adviseer ik om ze even in heet water te weken om ze goed zacht te krijgen.
Dank je Jessica! Medjouldadels gevonden! Maar ik vind geen glutenvriie havermout . Waarmee zou ik de havermout kunnen vervangen?
Dat kan in principe met elk andere (glutenvrije) graansoort. Boekweitvlokken bijvoorbeeld.
Dank je wel Jessica!
Er staat dat men de cake’s met fruit kan mengen om het kleurrijker te maken hoe en wanneer moet men deze toevoegen ?
vriendelijke groeten
Als ik de vulling (cashews e.d.) in de keukenmachine heb gedaan dan voeg ik het fruit toe.
Als ik dezelfde smaak wil kun je het er direct bij doen, of ik verdeel het basisrecept in porties en meng het er apart doorheen..
Kun je de cashewnoten ook vervangen door andere noten?
Ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar ik denk zeker dat het ook kan met andere noten.
Wat ik mis bij de recepten zijn gegevens over hoeveel kcal, eiwit, koolhydraten en vetten (per 100gr)