Ga terug
Recept afdrukken

Mini Cheesecakes

Bereidingstijd 40 minuten
Wachttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 40 minuten
Porties 10 stuks
Gang Dessert, Nagerecht, Snack, Tussendoortje
Bijzonderheden Olievrij, Sojavrij

KEUKENTOOLS

  • Muffinvorm met minimaal 10 holtes 

Ingrediënten

  • 400 gram cashewnoten
  • 90 gram havervlokken
  • 9 medjouldadels, ontpit
  • 50 ml citroensap
  • 100 ml ahornsiroop
  • 2 theelepels vanille extract
  • plantaardige melk

Instructies

  • Doe de cashewnoten in een kom en bedek met kokend water. Zet apart. 
  • Doe de havervlokken en de dadels in een keukenmachine en maal tot een plakkerig deeg. 
  • Bekleed 10 holtes van de muffinvorm met een stuk bakpapier. 
  • Verdeel het haverdeeg over de beklede holtes en duw goed aan.  
  • Giet de cashewnoten af en meng met het citroensap, ahornsiroop, en vanille extract in een keukenmachine. Blijft de vulling te dik? Voeg dan wat plantaardige melk toe. Mix eventueel vers fruit naar keuze door de vulling.
  • Schenk de cheesecake vulling in de holtes in de muffinvorm.  
  • Vries de mini cheesecakes minimaal 1.5 uur in om op te stijven. Zet ze vervolgens in de koelkast om te ontdooien. Eet ze koud (niet bevroren).

Lekker met vers fruit als garnering!