Heb jij een gelegenheid waarbij je iets lekkers wil uitdelen? Lees dan vooral verder.

Deze mini cheesecakes zijn eenvoudig te maken, vullend, super lekker en kleurrijk. Door te varieren met fruit krijgen je cheesecakes verschillende kleuren.

Een plantaardige traktatie, dat is een feestje op zich. Geniet ervan!

Dit is een van de 125+ recepten uit ons nieuwe boek Vegan Familie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.

Recept afdrukken

Mini Cheesecakes

Bereidingstijd 40 minuten
Wachttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 40 minuten
Porties 10 stuks
Gang Dessert, Nagerecht, Snack, Tussendoortje
Bijzonderheden Olievrij, Sojavrij

KEUKENTOOLS

  • Muffinvorm met minimaal 10 holtes 

Ingrediënten

  • 400 gram cashewnoten
  • 90 gram havervlokken
  • 9 medjouldadels, ontpit
  • 50 ml citroensap
  • 100 ml ahornsiroop
  • 2 theelepels vanille extract
  • plantaardige melk

Instructies

  • Doe de cashewnoten in een kom en bedek met kokend water. Zet apart. 
  • Doe de havervlokken en de dadels in een keukenmachine en maal tot een plakkerig deeg. 
  • Bekleed 10 holtes van de muffinvorm met een stuk bakpapier. 
  • Verdeel het haverdeeg over de beklede holtes en duw goed aan.  
  • Giet de cashewnoten af en meng met het citroensap, ahornsiroop, en vanille extract in een keukenmachine. Blijft de vulling te dik? Voeg dan wat plantaardige melk toe. Mix eventueel vers fruit naar keuze door de vulling.
  • Schenk de cheesecake vulling in de holtes in de muffinvorm.  
  • Vries de mini cheesecakes minimaal 1.5 uur in om op te stijven. Zet ze vervolgens in de koelkast om te ontdooien. Eet ze koud (niet bevroren).

Lekker met vers fruit als garnering!

    Over Jessica Süter

    Samen met Maik ga ik sinds 2015 als vegan door het leven. Inmiddels ben ik moeder en is deze lifestyle helemaal geïntegreerd in ons gezin. Nieuwe recepten maken en bedenken vind ik geweldig om te doen.

    14 reacties voeg reactie toe

    1. Even een vraag over het recept: Kan je de taartjes wel volledig laten ontdooien voor consumptie of gaan ze dan uit elkaar vallen?

    2. Ziet er superlekker uit, wil het gelijk proberen.. Zijn medjouldadels een speciale soort of zijn gewone dadels ook goed? ( ik woon in Zuid-Italië dus dadels vind ik zeker)

      • Medjouldadels zijn wat dikker en zachter. Gewone dadels kunnen ook al adviseer ik om ze even in heet water te weken om ze goed zacht te krijgen.

        • Dank je Jessica! Medjouldadels gevonden! Maar ik vind geen glutenvriie havermout . Waarmee zou ik de havermout kunnen vervangen?

    3. Er staat dat men de cake’s met fruit kan mengen om het kleurrijker te maken hoe en wanneer moet men deze toevoegen ?
      vriendelijke groeten

      • Als ik de vulling (cashews e.d.) in de keukenmachine heb gedaan dan voeg ik het fruit toe.
        Als ik dezelfde smaak wil kun je het er direct bij doen, of ik verdeel het basisrecept in porties en meng het er apart doorheen..

      • Ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar ik denk zeker dat het ook kan met andere noten.

    4. Wat ik mis bij de recepten zijn gegevens over hoeveel kcal, eiwit, koolhydraten en vetten (per 100gr)

    Laat Een Reactie Achter

    Beoordeel recept