Ondanks dat we helemaal achter de plantaardige lifestyle staan heeft Maik een aantal ‘guilty pleasures’ in de vorm van dierlijk eten waar hij een enorm zwak voor heeft. Een van die dingen is boter.
Dat komt omdat hij uit een gezin komt waar vroeger geen smeerboter gekocht werd, maar roomboter. En dit werd niet met een mes gedoseerd. Nee, met een kaasschaaf werden daar plakken vanaf gesneden.
Gelukkig kunnen we hier nu hard om lachen als ik hem hiermee plaag. En nog fijner is dat we nooit meer roomboter in huis hebben.
Toen Flora Plant met een plantaardige boter op de markt kwam, zag ik het doemscenario al voor me: Maik weer volledig ‘hooked’ aan de – ondanks plantaardig – toch ongezonde boter.
Gelukkig heb ik dat (tot nu toe) kunnen voorkomen. Wel gebruik ik het veel om onder andere mee te bakken en deze overheerlijke kruidenboter mee te maken.
Dit is een van de 125+ recepten uit ons nieuwe boek Vegan Familie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.
Kruidenboter
Ingrediënten
- 125 gram plantaardige boter
- 10 gram verse peterselie, fijngesneden
- 5 gram verse bieslook, fijngesneden
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel tijm, alleen de blaadjes
Instructies
- Meng alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een gladde massa.
- Breng de kruidenboter op smaak met peper en zout.
Kan je voor dit recept de eat plants free of palm smeerboter gebruiken?
Jazeker
Plantaardige boter…. Brrrrr wat daar allemaal inzit!! Ik eet geen samengestelde producten!
En gebruik al 41 jaar olie! Beter en gezonder! Het valt mij zoieso op dat veel veganisten heel veel shit eten om maar geen dierlijke producten te eten..
Hi Carla,
Ieder zijn eigen keuze!
Heb je trouwens dit artikel al gelezen over olie? 🙂
https://www.veganrevolutie.nl/olie/