Simpele maar smaakvolle recepten, daar blijven wij onverminderd fan van. Dit recept is er weer zo een: knapperige lentegroenten als peultjes en groene asperges in combinatie met zachte gnocchi.
Natuurlijk kun je extra je best doen en de gnocchi zelf maken, wij hebben hier voor een kant-en-klare versie gekozen. We beloven je, dit recept is om te smullen.
Let op dat pesto van zichzelf niet vegan is (er zit vaak Parmezaanse kaas in). Je kunt zelf pesto maken of een vegan pesto kopen in de supermarkt.
Dit is een van de 125+ recepten uit ons nieuwe boek Vegan Familie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.
Gnocchi met pesto en lentegroenten
Ingrediënten
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 100 gram groene asperges, in stukken van 2 cm gesneden
- 200 gram peultjes
- 100 gram sojabonen (edamame)
- 500 gram gnocchi
- 4 eetlepels vegan pesto
- 1 theelepel chilivlokken, of meer naar smaak
Instructies
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de asperges en de peultjes 5 – 8 minuten. Voeg de sojabonen toe en bak nog 4 – 5 minuten.
- Breng ruim gezouten water in een pan aan de kook. Kook de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af.
- Meng de pesto door de gnocchi.
- Voeg de gebakken groenten toe aan de gnocchi en meng goed.
- Garneer met de chilivlokken.
Lijkt me lekker, heb het nog niet geproefd , (net binnen per email)
Maar ik heb een vraag, heb je ook koolhydraatarme recepten? Daar ben ik vooral in geïnteresseerd, heb het vegan al aardig eigen gemaakt…
Snuffel vooral eens rond op onze website. Daar staan heel veel recepten.
Een idee is om de gnocchi te bakken. Geeft meer bite.
Ja, goed idee.
Kunnen de groenten in olijfolie worden gebakken?