Niets is zo lekker als een goede dipsaus. Vraag maar aan Maik 🙂 Hij wordt ook wel ‘de sauzenman’ genoemd omdat hij zo van deze romige goodness houdt. Geen pot vegan mayo of curry is veilig zodra hij in de buurt is.
Gelukkig zijn er steeds meer kant-en-klare potten saus te koop in de supermarkt, maar misschien nog wel lekkerder is om ze zelf te maken.
Deze ranchsaus doet het erg goed bij de borrel, de barbecue, gebakken aardappels of om een broodje in te dopen. Daarnaast past hij perfect bij het recept dat we volgende week met je delen.. stay tuned!
Dit is een van de 125+ recepten uit ons nieuwe boek Vegan Familie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.
Ranchsaus
Ingrediënten
- 350 gram vegan mayonaise
- 3 eetlepels plantaardige melk
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- ½ theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 theelepel citroensap
- 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
- 1 eetlepel verse dille, fijngesneden
Instructies
- Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met peper en zout.
gebruik verse knoflook en in plaats van
uien poeder een verse sjalot dit verhoogd de smaak
Ik vind in sauzen zoals deze de poeders beter verdelen en blijft de saus gladder.