Het blijft toch aan veel mensen knagen: het feit of ze als veganist wel voldoende eiwitten binnenkrijgen. Zeker als ze regelmatig sporten.

De angst is ongegrond omdat er in het westen nagenoeg niemand met een eiwittekort (kwashiorkor) rondloopt. Een eiwitoverschot daarentegen…

Als jij toch het zekere voor het onzekere wilt nemen dan is deze Chinese Tofu in Zoetzure Sinaasappelsaus de perfecte keuze met ruim 25 gram eiwit per portie.

En mocht jij niet zo bezig zijn met eiwitten (fijn!) dan kun je ook gewoon genieten hoor van dit gerecht met een Oosters tintje. 🙂

Recept afdrukken

Chinese Tofu in Zoetzure Sinaasappelsaus

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Porties 4 Personen
Gang Diner, Lunch
Bijzonderheden Notenvrij, Olievrij

Ingrediënten

  • 250 ml groente bouillon
  • 1 broccoli, in kleine roosjes gesneden
  • 2 stengels bosui, in ringen gesneden
  • 250 ml verse sinaasappelsap, à 3 perssinaasappels
  • 400 gram tofu
  • 1 stukje gember van 1×1 cm, geschild en geraspt
  • 3 tenen knoflook, geperst of klein gesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels maizena of arrowroot poeder
  • 60 ml rijstazijn
  • 50 ml + 2 eetlepels sojasaus
  • zilvervliesrijst

Instructies

  • Lek de tofu uit en snij het in kleine blokjes.
  • Doe de blokjes in een afsluitbare zak of bak samen met de 2 eetlepels sojasaus en bloem. Schud goed door elkaar zodat alles goed bedekt is.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden °C.
  • Leg de tofu op bakpapier 30 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
  • Begin nu met de sinaasappelsaus. Doe een klein laagje bouillon in een pan en fruit daarin 3 minuten de knoflook op laag vuur. Voeg de rest van de bouillon en sinaasappelsap toe. Roer goed door en zet op middelvuur. Voeg daarna de sojasaus, rijstazijn, gember, suiker en de maizena toe. Laat dit in ongeveer 15 minuten zachtjes inkoken en roer regelmatig door.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking en stoom de broccoli gaar.
  • Haal de tofu uit de oven en schep dit door de sinaasappelsaus. Zet het vuur uit. Garneer met bosui. Serveer de tofu met broccoli en rijst.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat Een Reactie Achter