Je gelooft het misschien niet, maar ik hou niet van chocola. Iets dat Jessica helemaal niet erg vindt, want zij houdt er des te meer van.

Toch heb ik voor al jullie chocolade liefhebbers de ultieme Chocolade Mousse gemaakt. Hou je van Bounty? Dan zit je helemaal goed. Door de kokos krijgt de mousse een tropisch tintje.

Recept afdrukken

Chocolade Mousse

Bereidingstijd 10 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 2 desserts
Gang Dessert
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk, Gebruik kokosmelk met een kokosgehalte van minstens 80%. Wat goed werkt is pure kokoscrème verdunnen met water of zet een blik kokosmelk een nacht op z’n kop in de koelkast, laat de volgende dag het water er uit lopen. De crème die je overhoudt is perfect voor dit recept.
  • 175 gram medjouldadels, ontpit
  • 25 gram cacaopoeder

Instructies

  • Mix de kokoscrème, dadels en cacaopoeder in een keukenmachine totdat het de structuur van een mousse heeft.
  • Doe de mousse in 2 aparte bakjes en zet minstens 1 uur in de koelkast.

Dit is een recept uit ons Vegan Coachingsprogramma en het gelijknamige receptenboek Vegan Power.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

14 reacties voeg reactie toe

  1. Hoezo “suikervrij”…..?! Je gooit er 175 gram dadels doorheen!! En alsjeblieft niet die flauwekul over de gezondheidsvoordelen van dadels… die zijn ZO minimaal dat het niet opweegt tegen de suikerbom die je mensen in de maag splitst… Slechte beurt dit Maik 🙁

    • Er staat inderdaad suikervrij, niet zoetvrij… suiker is slecht, althans geraffineerde suiker, maar zoet/koolhydraten heb je nodig… en zoetvrije chocolademousse??? jak… nee die moet lekker zoet zijn… maar goed.. ik zag dat Maik het verderop zelf al heeft uitgelegd….. geniet ervan….

  2. Wellicht dat er “ongeraffineerde suikers” vrij wordt bedoeld 🙂
    En wellicht eens goed informeren naar die gezondheidsvoordelen van dadels, want die zijn er wel degelijk!

  3. Jammer dat je zo heftig reageert Ellen.

    Suiker is inderdaad een hardnekkige mythe waarvan veel mensen nog steeds denken dat het de zondebok is van al het kwaad. Het wordt echter steeds duidelijker dat dit niet het geval is, maar dat we juist (dierlijk) vet als boosdoener moeten aanwijzen van veel van onze gezondheidsproblemen.

    Uiteraard voegt geraffineerde suiker niks toe aan je gezondheid dus kun je het beter met mate of helemaal niet eten, maar zoals Saar zegt bedoel ik met suikervrij inderdaad ongeraffineerde suikers. En ja, dadels en andere natuurlijke suikerhoudende plantaardige voeding hebben zeker gezondheidsvoordelen zoals je hier ook zelf kunt onderzoeken: https://nutritionfacts.org/topics/dates/ 🙂

  4. Klinkt Heel lekker!! Dank voor de tip! Ik heb het weleens met banaan en avocado geprobeerd ook lekker!

    • Grappig, ik ook! Is inderdaad ook erg leker hè avocado, banaan met cacaopoeder. Ga deze variant met dadels en kokosmelk ook eens uitproberen. Die kende ik nog niet, maar klinkt er lekker dus ben reuze benieuwd. Dank voor de inspiratie Maik!! 🙂

  5. 4 sterren
    Ik vind persoonlijk de mousse te zwaar, maar op de boterham als choco super lekker.

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept