Vroeger stond er bij ons thuis altijd een grote pot hazelnootpasta op tafel. Meestal Duo Penotti en soms Nutella.

Tot de nok toe gevuld met suiker, vet en andere rommel niet echt een verantwoorde keuze als je het mij vraagt.

Toch waardeer ik de smaak van hazelnootpasta op brood nog steeds en daarom gingen we op zoek naar een lekkere veganistische hazelnootpasta.

Het bleek verrassend makkelijk te zijn en het resultaat delen we maar al te graag met je!

Recept afdrukken

Veganistische Hazelnootpasta

Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 Potje
Gang Broodbeleg
Bijzonderheden Glutenvrij, Olievrij, Sojavrij

Ingrediënten

  • 140 gram hazelnoten
  • 25 gram cacaopoeder
  • 150 gram gecondenseerde kokosmelk, verkrijgbaar bij o.a. AH en Jumbo
  • 50 ml hazelnootdrank

Instructies

  • Rooster de hazelnoten kort in een droge koekenpan.
  • Doe ze daarna met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine totdat er een mooie gladde pasta ontstaat.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

8 reacties voeg reactie toe

  1. Hoi Maik,

    Waar vind ik hazelnootdrank of welke gebruiken jullie? 🙂

    Alvast bedankt!

    Groetjes,

    Sheryl

      • Van Zonnatura inderdaad.
        Dit kun je best wel lange tijd in je koelkast bewaren. Ik denk zeker wel twee weken.
        Alleen is het bij ons nog niet zover gekomen, het is elke keer binnen een paar dagen op. 🙂

  2. Ik ben van plan om dit binnenkort te maken want dit klinkt heerlijk. Maar ik lijk alleen gezoete gecondenseerde kokosmelk te kunnen vinden bij Jumbo, van Nature’s Farm. Bedoel je deze?

    • Nee dat hebben wij niet gedaan, maar je kunt ze ook kopen zonder vliesje als je dat wilt.

Laat Een Reactie Achter