Ga terug
Recept afdrukken

Chinese Tofu in Zoetzure Sinaasappelsaus

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Porties 4 Personen
Gang Diner, Lunch
Bijzonderheden Notenvrij, Olievrij

Ingrediënten

  • 250 ml groente bouillon
  • 1 broccoli, in kleine roosjes gesneden
  • 2 stengels bosui, in ringen gesneden
  • 250 ml verse sinaasappelsap, à 3 perssinaasappels
  • 400 gram tofu
  • 1 stukje gember van 1x1 cm, geschild en geraspt
  • 3 tenen knoflook, geperst of klein gesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 gram dadelstroop of dadelsuiker
  • 2 eetlepels maizena of arrowroot poeder
  • 60 ml rijstazijn
  • 50 ml + 2 eetlepels sojasaus
  • zilvervliesrijst

Instructies

  • Lek de tofu uit en snij het in kleine blokjes.
  • Doe de blokjes in een afsluitbare zak of bak samen met de 2 eetlepels sojasaus en bloem. Schud goed door elkaar zodat alles goed bedekt is.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden °C.
  • Leg de tofu op bakpapier 30 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
  • Begin nu met de sinaasappelsaus. Doe een klein laagje bouillon in een pan en fruit daarin 3 minuten de knoflook op laag vuur. Voeg de rest van de bouillon en sinaasappelsap toe. Roer goed door en zet op middelvuur. Voeg daarna de sojasaus, rijstazijn, gember, dadelstroop/dadelsuiker en de maizena toe. Laat dit in ongeveer 15 minuten zachtjes inkoken en roer regelmatig door.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking en stoom de broccoli gaar.
  • Haal de tofu uit de oven en schep dit door de sinaasappelsaus. Zet het vuur uit. Garneer met bosui. Serveer de tofu met broccoli en rijst.