Lek de tofu uit en snij het in kleine blokjes.
Doe de blokjes in een afsluitbare zak of bak samen met de 2 eetlepels sojasaus en bloem. Schud goed door elkaar zodat alles goed bedekt is.
Verwarm de oven voor op 200 graden °C.
Leg de tofu op bakpapier 30 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
Begin nu met de sinaasappelsaus. Doe een klein laagje bouillon in een pan en fruit daarin 3 minuten de knoflook op laag vuur. Voeg de rest van de bouillon en sinaasappelsap toe. Roer goed door en zet op middelvuur. Voeg daarna de sojasaus, rijstazijn, gember, dadelstroop/dadelsuiker en de maizena toe. Laat dit in ongeveer 15 minuten zachtjes inkoken en roer regelmatig door.
Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking en stoom de broccoli gaar.
Haal de tofu uit de oven en schep dit door de sinaasappelsaus. Zet het vuur uit.
Garneer met bosui. Serveer de tofu met broccoli en rijst.