Over de herkomst van pilav zijn de meningen verdeeld. Volgens velen is het een gerecht dat uit de vroeg-Ottomaanse (Turkse) keuken stamt.

De basis is in ieder geval altijd een graan en vervolgens kun je allerlei groenten, peulvruchten, kruiden en vlees toevoegen.

Wij bedachten deze heerlijke vegan variant met volkoren bulgur als basis.

Recept afdrukken

Vegan Bulgur Pilav

Bereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren bulgur
  • 140 gram tomatenpasta
  • 225 gram kikkererwten
  • 2 tenen knoflook
  • 20 gram verse munt
  • 20 gram platte peterselie
  • 1 rode ui
  • ½ pot groene olijven
  • 1 theelepel groente bouillon

Instructies

  • Kook de bulgur 15 minuten in een pan met ruim water en voeg de groente bouillon toe.
  • Laat de kikkererwten uitlekken, pers de knoflook en snipper de ui fijn. Halveer de olijven en snij de munt en peterselie fijn.
  • Bak de knoflook en ui 5 minuten op een laag vuur in een (braad)pan met een scheutje sojasaus. Voeg de tomatenpasta en kikkererwten toe en roer het mengsel totdat alles bedekt is met tomatenpasta. Haal de pan van het vuur.
  • Als de bulgur gaar is giet je deze af en meng je het met het tomatenmengsel. Voeg de olijven, peterselie en munt toe. Meng goed met elkaar. Eet smakelijk!

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

13 reacties voeg reactie toe

  1. Superr lekker🙏🏻! Heb er ook nog kleine championnen aan toegevoegd en naar mijn smaak minder Bulgur in verhouding.
    Thanks for sharing!

Laat Een Reactie Achter