Ga terug
Recept afdrukken

Turkse Bulgur Pilav

Bereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren bulgur
  • 140 gram tomatenpasta
  • 225 gram kikkererwten
  • 2 tenen knoflook
  • 20 gram verse munt
  • 20 gram platte peterselie
  • 1 rode ui
  • ½ pot groene olijven
  • 1 theelepel groentebouillon

Instructies

  • Kook de bulgur 15 minuten in een pan met ruim water en groentebouillon.
  • Pers de knoflook en snipper de ui fijn. Halveer de olijven en snij de munt en peterselie fijn.
  • Bak de knoflook en ui 5 minuten op een laag vuur in een (braad)pan. Voeg de tomatenpasta en kikkererwten toe en roer goed totdat alles bedekt is met tomatenpasta. Haal de pan van het vuur.
  • Als de bulgur gaar is giet je deze af en meng je het met het tomatenmengsel. Voeg de olijven, peterselie en munt toe. Meng goed. Eet smakelijk!