Nederlanders staan bekend om tussen de middag te lunchen met brood. Belegd met kaas, met hagelslag, met leverworst, met filet americain.
Als vegan heb je echter de uitdaging om telkens iets verrassends en plantaardigs op je brood te doen. Na een tijdje komt de hummus namelijk je neus uit en wij snappen dat.
Daarom bedachten we dit heerlijke, maar o zo simpele ‘boterham-beleg-recept’ waar iedereen in de kantine jaloers op zal zijn.
Gegrilde Avocado Sandwich
Ingrediënten
- 1 rijpe avocado
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 handje koriander
- 2 sneetjes volkorenbrood
- 2 theelepels limoensap
- 1 handje pijnboompitten, geroosterd in een droge pan
Instructies
- Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel de vrucht uit de schil.
- Snij het vruchtvlees in plakken van ongeveer ½ tot 1 cm dik. Besprenkel de avocado met de sojasaus.
- Verwarm een (grill)pan op hoog vuur. Leg de plakken avocado in de pan en gril elke kant 1 minuut totdat allebei de kanten licht gekleurd zijn.
- Haal de avocado uit de pan en leg ze op de twee sneetjes brood. Garneer met koriander, pijnboompitten en besprenkel het geheel met een beetje limoensap.
This is amazing! Thank a lot for your channel
You’re welcome!
HAL. Did. Your. Eye. Spin