Nederlanders staan bekend om tussen de middag te lunchen met brood. Belegd met kaas, met hagelslag, met leverworst, met filet americain.

Als vegan heb je echter de uitdaging om telkens iets verrassends en plantaardigs op je brood te doen. Na een tijdje komt de hummus namelijk je neus uit en wij snappen dat.

Daarom bedachten we dit heerlijke, maar o zo simpele ‘boterham-beleg-recept’ waar iedereen in de kantine jaloers op zal zijn.

Recept afdrukken

Gegrilde Avocado Sandwich

Bereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 2 minuten
Totale tijd 7 minuten
Porties 2 sandwiches
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 handje koriander
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 2 theelepels limoensap
  • 1 handje pijnboompitten, geroosterd in een droge pan

Instructies

  • Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel de vrucht uit de schil.
  • Snij het vruchtvlees in plakken van ongeveer ½ tot 1 cm dik. Besprenkel de avocado met de sojasaus.
  • Verwarm een (grill)pan op hoog vuur. Leg de plakken avocado in de pan en gril elke kant 1 minuut totdat allebei de kanten licht gekleurd zijn.
  • Haal de avocado uit de pan en leg ze op de twee sneetjes brood. Garneer met koriander, pijnboompitten en besprenkel het geheel met een beetje limoensap.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

3 reacties voeg reactie toe

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept