Als je weleens soep eet dan weet je hoe lekker het is om er een warm gebakken broodje bij te serveren. Je kunt dit broodje natuurlijk in de soep dippen, maar nog lekkerder is om het te dippen in deze Tahin Dip met Za’atar.
Tahin is gemalen sesamzaad en za’atar is een kruidenmelange uit het Midden-Oosten. De kruidenmelange za’atar bestaat traditioneel uit het kruid zelf, gemengd met sesamzaad en sumak (zure rode gedroogde besjes).
Beiden kun je vrijwel in elke toko of Turkse winkel vinden en daar is het vaak ook spotgoedkoop.
Tahin Dip met Za'atar en Pitabrood
Ingrediënten
- 1 schaaltje tahin
- 2 eetlepels za'atar
- 2 volkoren pitabroodjes
Instructies
- Besprenkel de pitabroodjes met een beetje water en bak ze in een klein oventje of broodrooster in 7 minuten goudbruin.
- Doe de tahin in een schaaltje en doe daar de za'atar overheen. Heerlijk om te serveren bij een zelfgemaakte soep!
Voor Za’atar hoef je niet moeilijk te doen. Het is gewoon een mengsel van sesam, tijm en een beetje citroen. Gewoon alles in blender stoppen, malen en proeven of er nog wat bij moet van het een of ander.
Kijk, dat maakt het helemaal makkelijk. Bedankt voor de tip Anneke!
Kun je me verder helpen: hoeveel sesam, tijm en citroen (sap denk ik?) in welke verhouding?
Ik zou het niet weten want ik ken het recept niet, maar hopelijk wil Anneke haar recept delen 😀