Als je weleens soep eet dan weet je hoe lekker het is om er een warm gebakken broodje bij te serveren. Je kunt dit broodje natuurlijk in de soep dippen, maar nog lekkerder is om het te dippen in deze Tahin Dip met Za’atar.

Tahin is gemalen sesamzaad en za’atar is een kruidenmelange uit het Midden-Oosten. De kruidenmelange za’atar bestaat traditioneel uit het kruid zelf, gemengd met sesamzaad en sumak (zure rode gedroogde besjes).

Beiden kun je vrijwel in elke toko of Turkse winkel vinden en daar is het vaak ook spotgoedkoop.

Recept afdrukken

Tahin Dip met Za'atar en Pitabrood

Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 8 minuten
Porties 2 personen
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 1 schaaltje tahin
  • 2 eetlepels za'atar
  • 2 volkoren pitabroodjes

Instructies

  • Besprenkel de pitabroodjes met een beetje water en bak ze in een klein oventje of broodrooster in 7 minuten goudbruin.
  • Doe de tahin in een schaaltje en doe daar de za'atar overheen. Heerlijk om te serveren bij een zelfgemaakte soep!

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

4 reacties voeg reactie toe

  1. Voor Za’atar hoef je niet moeilijk te doen. Het is gewoon een mengsel van sesam, tijm en een beetje citroen. Gewoon alles in blender stoppen, malen en proeven of er nog wat bij moet van het een of ander.

    • Kun je me verder helpen: hoeveel sesam, tijm en citroen (sap denk ik?) in welke verhouding?

      • Ik zou het niet weten want ik ken het recept niet, maar hopelijk wil Anneke haar recept delen 😀

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept