Gezonde snacks zijn absolute lifesavers. Op de momenten dat je trek krijgt wil je maar één ding: zo snel mogelijk iets eten. En ja, als je dan deze zelfgemaakte volkoren crackers in je kast hebt liggen ben je een heel gelukkig mens.

De crackers zitten bomvol goede granen, zaden en pitten en zijn heerlijk krokant.

Besmeerd met een beetje pindakaas met dadels of wat verse rode bieten hummus maakt deze zelfgemaakte crackers verrukkelijk!

Recept afdrukken

Homemade Crackers

Bereidingstijd 10 minuten
Passieve tijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 8 grote crackers
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 140 gram gebroken lijnzaad
  • 30 gram sesamzaad
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram havermout
  • 200 ml water
  • snufje zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng goed door. Laat het mengsel 20 minuten staan.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden °C.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel hierover het beslag. Maak het jezelf makkelijk door er nog een vel bakpapier op te leggen en het mengsel dan met een deegroller te verdelen (zie foto's hieronder). Haal dit extra vel bakpapier wel weg voordat je de bakplaat in de oven doet. Bak de crackers 40 minuten krokant.
  • Laat iets afkoelen en snij de crackers met een pizzasnijder de gewenste vorm en grootte.
Homemade-Crackers-voorbereiding

Op deze manier krijg je een mooi en glad mengsel waardoor je smakelijke platte crackers bakt.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

4 reacties voeg reactie toe

  1. Hi Maik,
    Lijken me super lekker!
    Is het niet beter om ze voor het bakken te snijden? Of breken ze niet snel?
    Groet, Nancy

    • Hi Nancy,

      Goede tip! Ik heb het niet geprobeerd maar je kunt het zeker eens testen. Op zich breken ze niet heel snel als je ze na het bakken snijdt.

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept