Gezonde snacks zijn absolute lifesavers. Op de momenten dat je trek krijgt wil je maar één ding: zo snel mogelijk iets eten. En ja, als je dan deze zelfgemaakte volkoren crackers in je kast hebt liggen ben je een heel gelukkig mens.
De crackers zitten bomvol goede granen, zaden en pitten en zijn heerlijk krokant.
Besmeerd met een beetje pindakaas met dadels of wat verse rode bieten hummus maakt deze zelfgemaakte crackers verrukkelijk!
Homemade Crackers
Ingrediënten
- 140 gram gebroken lijnzaad
- 30 gram sesamzaad
- 50 gram zonnebloempitten
- 50 gram pompoenpitten
- 50 gram havermout
- 200 ml water
- snufje zout
Instructies
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng goed door. Laat het mengsel 20 minuten staan.
- Verwarm de oven voor op 180 graden °C.
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel hierover het beslag. Maak het jezelf makkelijk door er nog een vel bakpapier op te leggen en het mengsel dan met een deegroller te verdelen (zie foto's hieronder). Haal dit extra vel bakpapier wel weg voordat je de bakplaat in de oven doet. Bak de crackers 40 minuten krokant.
- Laat iets afkoelen en snij de crackers met een pizzasnijder de gewenste vorm en grootte.
Deze zijn echt super!
Leuk om te horen Sylvia!
Hi Maik,
Lijken me super lekker!
Is het niet beter om ze voor het bakken te snijden? Of breken ze niet snel?
Groet, Nancy
Hi Nancy,
Goede tip! Ik heb het niet geprobeerd maar je kunt het zeker eens testen. Op zich breken ze niet heel snel als je ze na het bakken snijdt.