Gezonde snacks zijn absolute lifesavers. Op de momenten dat je trek krijgt wil je maar één ding: zo snel mogelijk iets eten. En ja, als je dan deze zelfgemaakte volkoren crackers in je kast hebt liggen ben je een heel gelukkig mens.

De crackers zitten bomvol goede granen, zaden en pitten en zijn heerlijk krokant.

Besmeerd met een beetje pindakaas met dadels of wat verse rode bieten hummus maakt deze zelfgemaakte crackers verrukkelijk!

Recept Afdrukken
Homemade Crackers
Homemade-Crackers-vierkant
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
grote crackers
Ingrediënten
  • 140 gram gebroken lijnzaad
  • 30 gram sesamzaad
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram havermout
  • 200 ml water
  • snufje zout
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
grote crackers
Ingrediënten
  • 140 gram gebroken lijnzaad
  • 30 gram sesamzaad
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram havermout
  • 200 ml water
  • snufje zout
Homemade-Crackers-vierkant
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng goed door. Laat dit 20 minuten staan. Verwarm de oven voor op 180 graden °C.
  2. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel hier het beslag over. Makkelijk is om er nog een vel bakpapier op te leggen en dan met een deegroller het mengsel te verdelen (zie foto hieronder). Haal dit extra vel bakpapier wel weg voordat je de bakplaat in de oven doet. Bak de crackers 40 minuten in de oven krokant.
  3. Laat iets afkoelen en snij met een pizzasnijder de gewenste vorm en grootte van de crackers uit.
Homemade-Crackers-voorbereiding

Op deze manier krijg je een mooi en glad mengsel waardoor je smakelijke platte crackers bakt.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

4 reacties antwoord

  1. Hi Maik,
    Lijken me super lekker!
    Is het niet beter om ze voor het bakken te snijden? Of breken ze niet snel?
    Groet, Nancy

    • Hi Nancy,

      Goede tip! Ik heb het niet geprobeerd maar je kunt het zeker eens testen. Op zich breken ze niet heel snel als je ze na het bakken snijdt.

Laat een reactie achter