Het recept voor deze Kurkuma Latte is het meest simpele ever! En mocht jij nog niet aan je dagelijkse dosis kurkuma komen dan heb je vanaf nu geen excuus meer.

Als je geen idee hebt wat kurkuma is en waarom je het volgens de wetenschap elke dag zou moeten eten check dan deze link.

In het geval dat je al wel regelmatig geniet van deze gele wonderwortel probeer dan absoluut eens dit recept.

Recept afdrukken

Kurkuma Latte

Bereidingstijd 2 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 12 minuten
Porties 2 personen
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 kurkumawortel van 1×1 cm, geschild en in stukjes
  • 1 stukje gember van 1×1 cm, geschild en in stukjes
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 2 kruidnagels
  • 400 ml havermelk, Gebruik het merk ‘Oatly Barista Edition’ voor het beste schuim
  • 1 snufje gemalen zwarte peper

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een steelpan en laat op een zacht/middel vuur zo’n 10 minuten warm worden. Zorg ervoor dat de melk niet gaat koken.
  • Zeef alle grove stukken uit de melk, roer goed door of schuim het iets op met een garde of hand opschuimer en verdeel over twee kopjes.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

15 reacties voeg reactie toe

  1. Hey Maik,
    Het lijkt me een lekker drankje maar om de opneembaarheid van Curcumine te verbeteren kan je er best nog wat kokosvet (of ander vet) en zwarte peper aan toevoegen.

    Groetjes,
    Els

    • Hi Els,

      Bedankt voor de toevoeging. Het is trouwens stom want bij het maken van het recept heb ik wel peper toegevoegd maar ben dit er vergeten bij te zetten 🙂

      Verder consumeer ik geen olie, maar ik zal het eens proberen met wat kokosextract.

  2. Ik had dit recept eerst genegeerd omdat ik nog nooit kurkumawortel vond in de winkel. Tot vorige zondag dan :-). Intussen al elke dag een tasje gemaakt voor mezelf en vandaag ook een vriendin getrakteerd op deze hemelse drank. Heerlijk comforting en superlekker ! Dank je !

  3. Hai Maik, ik gebruik kurkuma in mijn rijstgerechten zeker twee x in de week. Het klinkt goed, maar ik gebruik geen kaneel, kruidnagel en ahornsiroop daar reageer ik niet goed op. Zijn er nog alternatieven? Ahorn kan ik vervangen door dadelsiroop alleen voor de kruiden zou ik geen alternatief weten.

    • Hoi Rita,

      Je zou kardemom eens kunnen proberen en anders eventueel speculaaskruiden (alhoewel dat denk ik kaneel bevat). Ahorn vervangen voor dadelstroop is inderdaad een super alternatief (en nog gezonder ook!).

  4. De gouden melk al jaren bekend:-). Lekkerder dan een bak koffie. Alleen die kurkuma maakt letterlijk alles geel:-). Bij mij gaat er ook nog zoethoutpoeder en kardemom door.

  5. Eindelijk een drankje bij het ontbijt. dat ik wél lekker vind. Ik lust nl geen koffie en eigl ook geen thee.

  6. Verdeel over twee kopjes…. Oei, was dat tweede er mss één voor mijn man? Ik heb ze allebei zelf leeg gedronken 😀

  7. Hallo Maïk,

    Ik doe iedere ochtend :
    1TL Kurkuma poeder
    1TL Kaneel
    1/2TL zwarte peper
    1 soeplepel gemalen gember met pel
    in een theepot en giet hier 1 liter warm water bij.
    Dit drink ik als thee (zonder veganmelk erbij)
    De kruiden blijven deels onderaan in de theepot liggen, daar giet ik tijdens de dag nog eens heet water over en drink ik nogmaals op of neem het koud mee naar de sportclub.
    Ook zo vind ik het heerlijk.
    De kruiden die ik gebruik zijn trouwens Biologisch.

    fijne dag en vele dank voor je recepten
    Sophie

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept