Het recept voor deze Kurkuma Latte is het meest simpele ever! En mocht jij nog niet aan je dagelijkse dosis kurkuma komen dan heb je vanaf nu geen excuus meer.

Als je geen idee hebt wat kurkuma is en waarom je het volgens de wetenschap elke dag zou moeten eten check dan deze link.

In het geval dat je al wel regelmatig geniet van deze gele wonderwortel probeer dan absoluut eens dit recept.

Recept Afdrukken
Kurkuma Latte
Kurkuma-Latte-vierkant
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 2 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 kurkumawortel van 1x1 cm, geschild en in stukjes
  • 1 stukje gember van 1x1 cm, geschild en in stukjes
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 2 kruidnagels
  • 400 ml havermelk Gebruik het merk 'Oatly Barista Edition' voor het beste schuim
  • 1 snufje gemalen zwarte peper
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 2 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 kurkumawortel van 1x1 cm, geschild en in stukjes
  • 1 stukje gember van 1x1 cm, geschild en in stukjes
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 2 kruidnagels
  • 400 ml havermelk Gebruik het merk 'Oatly Barista Edition' voor het beste schuim
  • 1 snufje gemalen zwarte peper
Kurkuma-Latte-vierkant
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten in een steelpan en laat op een zacht/middel vuur zo'n 10 minuten warm worden. Zorg ervoor dat de melk niet gaat koken.
  2. Zeef alle grove stukken uit de melk, roer goed door of schuim het iets op met een garde of hand opschuimer en verdeel over twee kopjes.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

2 reacties antwoord

  1. Hey Maik,
    Het lijkt me een lekker drankje maar om de opneembaarheid van Curcumine te verbeteren kan je er best nog wat kokosvet (of ander vet) en zwarte peper aan toevoegen.

    Groetjes,
    Els

    • Hi Els,

      Bedankt voor de toevoeging. Het is trouwens stom want bij het maken van het recept heb ik wel peper toegevoegd maar ben dit er vergeten bij te zetten 🙂

      Verder consumeer ik geen olie, maar ik zal het eens proberen met wat kokosextract.

Laat een reactie achter