Eerlijk is eerlijk, eten zonder kruiden of specerijen is vaak maar een saaie bedoening toch? Een mooie manier om veel groenten te eten is door ze lekker te maken. En daar gaat dit recept over.

Deze zeewier kruidenmix heeft een volle, romige en zilte smaak en is daardoor extra geschikt voor hartige gerechten.

Ook lekker om over je hummus of andere dip heen te strooien.

En hé, ik doe het net zo graag over m’n havermout heen, zo lekker is het!

Recept afdrukken

Zeewier Kruidenmix met Nori en Sesam

Bereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 2 minuten
Totale tijd 7 minuten
Porties 1 bakje
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 30 gram sesamzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 vel gedroogde nori
  • ½ theelepel zout

Instructies

  • Rooster de sesamzaadjes en de korianderzaadjes 2 minuten in een droge koekenpan en schud de pan regelmatig om verbranding te voorkomen.
  • Terwijl de zaadjes roosteren kun je het norivel roosteren door het boven een open vlam van je gasfornuis te wapperen totdat het vel opgestijfd is. Als je niet op gas kookt kun je de nori ook voor een minuut in de oven roosteren.
  • Verkruimel het norivel en doe dit samen met het sesamzaad, het korianderzaad en het zout in een keukenmachine. Pulseer totdat je een grof poeder hebt. Als je geen keukenmachine hebt kun je een vijzel gebruiken.
  • Lekker over rijst, bij groente of in soep.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

2 reacties voeg reactie toe

    • Geen idee. Ik kan het gewoon pinnen. Heb je al wel een account op Pinterest? En zo ja, ben je ingelogd?

Laat Een Reactie Achter