Eerlijk is eerlijk, eten zonder kruiden of specerijen is vaak maar een saaie bedoening toch? Een mooie manier om veel groenten te eten is door ze lekker te maken. En daar gaat dit recept over.
Deze zeewier kruidenmix heeft een volle, romige en zilte smaak en is daardoor extra geschikt voor hartige gerechten.
Ook lekker om over je hummus of andere dip heen te strooien.
En hé, ik doe het net zo graag over m’n havermout heen, zo lekker is het!
Zeewier Kruidenmix met Nori en Sesam
Ingrediënten
- 30 gram sesamzaad
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 vel gedroogde nori
- ½ theelepel zout
Instructies
- Rooster de sesamzaadjes en de korianderzaadjes 2 minuten in een droge koekenpan en schud de pan regelmatig om verbranding te voorkomen.
- Terwijl de zaadjes roosteren kun je het norivel roosteren door het boven een open vlam van je gasfornuis te wapperen totdat het vel opgestijfd is. Als je niet op gas kookt kun je de nori ook voor een minuut in de oven roosteren.
- Verkruimel het norivel en doe dit samen met het sesamzaad, het korianderzaad en het zout in een keukenmachine. Pulseer totdat je een grof poeder hebt. Als je geen keukenmachine hebt kun je een vijzel gebruiken.
- Lekker over rijst, bij groente of in soep.
Hmmm ja dat ga ik proberen.
Vraagje, waarom kan ik dit niet pinnen?
Geen idee. Ik kan het gewoon pinnen. Heb je al wel een account op Pinterest? En zo ja, ben je ingelogd?
Beste
Ik ben ook overgeschakeld van vlees naar vegetariër. maakt U recepturen voor vegetarisch gerechten?
Groetjes
Walter
Hoi Walter, wij maken enkel veganistische recepten maar je zult al snel merken dat die net zo lekker – zo niet lekkerder – zijn als vegetarische recepten.