Wij eten thuis graag pannenkoekjes in de ochtend. Vooral onze kinderen zijn er dol op.
Maar om ze nu elke keer een zoete versie voor te schotelen, lijkt ons niet de meest gezonde keuze. Vandaar dat we deze hartige versie met je delen.
Pannenkoeken zijn al een feest, helemaal in de ochtend en door de spinazie krijg je ook meteen je eerste portie groente binnen. Driedubbel feest dus.
Dit is een van onze recepten uit ons boek De Vegan Revolutie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.
Spinazie Pannenkoekjes
Ingrediënten
- 80 gram spinazie , vers of ingevroren
- 110 gram kikkererwtenmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 200 ml water
- 1 theelepel komijnpoeder
- ½ ui , gesnipperd
- 2 eetlepels edelgist
Garnering
- Hummus
- Tomaat
- Avocado
- Za’atar
Instructies
- Maak een beslag door alle ingrediënten, behalve die voor de garnering in een ruime kom te doen en goed te roeren.
- Zet een grote koekenpan op het vuur en bak kleine pannenkoeken van het beslag.
- Deze pannenkoeken zijn heel lekker met hummus, tomaat, avocado en wat za’atar.