Wij hebben een hele lieve vriendin uit Amsterdam waar veel chef-koks nog een puntje aan kunnen zuigen. Zij maakt echt de allerlekkerste gerechten en als je bij haar eet, eet je standaard meer dan je eigenlijk op kan.

Een van de recepten waar wij altijd dol op waren – voordat we vegan gingen – was een pastarecept met chorizo.

We gingen daarom aan de slag om de smaak van dat heerlijke gerecht te reproduceren, alleen dan enkel met plantaardige ingrediënten. Deze pasta is daar het resultaat van. Eet smakelijk!

Dit is een van onze recepten uit ons boek De Vegan Revolutie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.

Recept afdrukken

Pasta met Gegrilde Courgette

Kooktijd 40 minuten
Porties 2 personen
Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 180 gram volkoren spaghetti
  • 1 ui , gesnipperd
  • 3 knoflooktenen, uitgeperst
  • 140 gram tomatenpuree
  • 300  ml groentebouillon
  • 2 eetlepels oregano
  • 1 eetlepel paprikapoeder 
  • 1 eetlepel tijm
  • 2 gegrilde zoete puntpaprika uit pot, in repen
  • 1 bak  vegan spekjes, optioneel 
  • verse basilicum blaadjes ter garnering 

Instructies

  • Zet een grote pan met kokend water op het vuur en kook daarin de spaghetti gaar. 
  • Halveer de courgettes in de breedte en snij van beide helften dunne plakken. Grill de plakken in de oven of grillpan.  
  • Bak ondertussen de vegan spekjes uit in een koekenpan en zet ze vervolgens apart. 
  • Fruit de ui en knoflook in een braad- of koekenpan voor vier minuten. 
  • Voeg de tomatenpuree, oregano, paprikapoeder en tijm toe en bak dit een paar minuten mee. 
  • Voeg de groentebouillon toe en roer dit goed zodat er een mooie saus ontstaat. 
  • Schep de gegrilde courgette door de saus en voeg als laatste de spekjes en puntpaprika toe. 
  • Verdeel de spaghetti over twee borden en schep de saus eroverheen. Garneer met verse basilicum. 

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

8 reacties voeg reactie toe

  1. Ik wil het gaan maken maar vraag me af kun je dit ook als lasagne maken, laagje saus en dan de courgette? Ik wil eigenlijk geen pasta eten>? wie weet of dit kan? groeten Anja

  2. Hoi, recept gelezen en video bekeken. Klopt het dat de courgette in een droge pan wordt gebakken geroosterd?

  3. 5 sterren
    Net gemaakt en gegeten. Top gerechtje!
    Ik heb wel de vegan spekjes er uit gelaten. ‘k Was als vleeseter ook al niet zo een speksmaak-fan, dus waarom zou ik er nu mee beginnen hé 🙂
    Groetjes
    Nadine

  4. 5 sterren
    Heel lekker recept ! Klaargemaakt met vegangyros. Verkeerd genomen in de winkel maar het was ook heel lekker !
    Groetjes, Christine

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept