Wij hebben een hele lieve vriendin uit Amsterdam waar veel chef-koks nog een puntje aan kunnen zuigen. Zij maakt echt de allerlekkerste gerechten en als je bij haar eet, eet je standaard meer dan je eigenlijk op kan.
Een van de recepten waar wij altijd dol op waren – voordat we vegan gingen – was een pastarecept met chorizo.
We gingen daarom aan de slag om de smaak van dat heerlijke gerecht te reproduceren, alleen dan enkel met plantaardige ingrediënten. Deze pasta is daar het resultaat van. Eet smakelijk!
Dit is een van onze recepten uit ons boek De Vegan Revolutie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.
Pasta met Gegrilde Courgette
Ingrediënten
- 1 groene courgette
- 1 gele courgette
- 180 gram volkoren spaghetti
- 1 ui , gesnipperd
- 3 knoflooktenen, uitgeperst
- 140 gram tomatenpuree
- 300 ml groentebouillon
- 2 eetlepels oregano
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel tijm
- 2 gegrilde zoete puntpaprika uit pot, in repen
- 1 bak vegan spekjes, optioneel
- verse basilicum blaadjes ter garnering
Instructies
- Zet een grote pan met kokend water op het vuur en kook daarin de spaghetti gaar.
- Halveer de courgettes in de breedte en snij van beide helften dunne plakken. Grill de plakken in de oven of grillpan.
- Bak ondertussen de vegan spekjes uit in een koekenpan en zet ze vervolgens apart.
- Fruit de ui en knoflook in een braad- of koekenpan voor vier minuten.
- Voeg de tomatenpuree, oregano, paprikapoeder en tijm toe en bak dit een paar minuten mee.
- Voeg de groentebouillon toe en roer dit goed zodat er een mooie saus ontstaat.
- Schep de gegrilde courgette door de saus en voeg als laatste de spekjes en puntpaprika toe.
- Verdeel de spaghetti over twee borden en schep de saus eroverheen. Garneer met verse basilicum.
Het ziet er lekker uit
En dat is het ook!
Ik wil het gaan maken maar vraag me af kun je dit ook als lasagne maken, laagje saus en dan de courgette? Ik wil eigenlijk geen pasta eten>? wie weet of dit kan? groeten Anja
Ja ik denk dat jouw idee heel goed kan.
Ik zou alleen wel meer saus maken
Hoi, recept gelezen en video bekeken. Klopt het dat de courgette in een droge pan wordt gebakken geroosterd?
Ja dat klopt
Net gemaakt en gegeten. Top gerechtje!
Ik heb wel de vegan spekjes er uit gelaten. ‘k Was als vleeseter ook al niet zo een speksmaak-fan, dus waarom zou ik er nu mee beginnen hé 🙂
Groetjes
Nadine
Heel lekker recept ! Klaargemaakt met vegangyros. Verkeerd genomen in de winkel maar het was ook heel lekker !
Groetjes, Christine