Polenta is hartstikke veelzijdig, je kunt het namelijk zowel in een zoet als een hartig gerecht verwerken.

Polenta wordt daarom vaak als hoofdgerecht geserveerd. Wij willen laten zien dat het ook heel goed als ontbijt gegeten kan worden.

Wij maken er een klein tropisch feestje van door mango, passievruchten en kiwi er aan toe te voegen. Een heerlijke start van de dag. Eet smakelijk!

Dit is een van onze recepten uit ons boek De Vegan Revolutie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.

Recept afdrukken

Polenta Ontbijt met Tropisch Fruit

Kooktijd 15 minuten
Porties 2 personen
Gang Ontbijt

Ingrediënten

  • 80 gram maisgries  
  • 500 ml amandelmelk
  • 1 kiwi
  • 2 passievruchten
  • ½ mango
  • zelfgemaakte muesli

Instructies

  • Verwarm de plantaardige melk in een steelpannetje. Zodra het begint te koken voeg je het maisgries toe. Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Zet het vuur zacht en blijf roeren tot de gewenste dikte en het gries zacht en gaar is.  
  • Doe het gries in een ruime kom en garneer met de kiwi, passievrucht en mango.  

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

2 reacties voeg reactie toe

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept