Geef het maar toe. Je hebt altijd al eens willen ontbijten met pudding. Maar ja, dan ben je al snel aangewezen op de moddervette pudding die je in de supermarkt kunt krijgen. Niet echt een lekkere start van je dag.
Deze Frambozen Pudding Parfait is echter anders. Hij bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten, hij is vegan én hij is verdomde lekker!
Oh, en supereasy om te maken. Wel zo handig als elke minuut telt in je ochtend.
Frambozen Pudding Parfait
Ingrediënten
Voor de pudding
- 200 ml sojamelk, andere plantaardige melk kan ook
- 2 eetlepels chiazaad
- 8 verse frambozen
Voor de havermout
- 50 gram havermout
- 200 ml plantaardige melk of water
- ½ theelepel kaneel
Instructies
- Doe de havermout en plantaardige melk of water in een steelpannetje en kook tot het de gewenste dikte heeft bereikt.
- Doe de sojamelk, chiazaad en frambozen in een blender. Blend totdat de chiazaadjes gebroken zijn en je een glad maar dik mengsel hebt.
- Schep de chiapudding in een weckpot, dek deze af en zet het voor minimaal 1 uur in de koelkast om de gewenste puddingstructuur te krijgen.
- Zodra de pudding de gewenste structuur heeft, schep je de inmiddels afgekoelde havermout erop. Bestrooi het met de kaneel en top eventueel de pudding af met nog wat extra frambozen.