Geef het maar toe. Je hebt altijd al eens willen ontbijten met pudding. Maar ja, dan ben je al snel aangewezen op de moddervette pudding die je in de supermarkt kunt krijgen. Niet echt een lekkere start van je dag.

Deze Frambozen Pudding Parfait is echter anders. Hij bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten, hij is vegan én hij is verdomde lekker!

Oh, en supereasy om te maken. Wel zo handig als elke minuut telt in je ochtend.

Recept afdrukken

Frambozen Pudding Parfait

Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 1 persoon
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

Voor de pudding

  • 200 ml sojamelk, andere plantaardige melk kan ook
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 8 verse frambozen

Voor de havermout

  • 50 gram havermout
  • 200 ml plantaardige melk of water
  • ½ theelepel kaneel

Instructies

  • Doe de havermout en plantaardige melk of water in een steelpannetje en kook tot het de gewenste dikte heeft bereikt.
  • Doe de sojamelk, chiazaad en frambozen in een blender. Blend totdat de chiazaadjes gebroken zijn en je een glad maar dik mengsel hebt.
  • Schep de chiapudding in een weckpot, dek deze af en zet het voor minimaal 1 uur in de koelkast om de gewenste puddingstructuur te krijgen.
  • Zodra de pudding de gewenste structuur heeft, schep je de inmiddels afgekoelde havermout erop. Bestrooi het met de kaneel en top eventueel de pudding af met nog wat extra frambozen.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept