Ga terug
Recept afdrukken

Frambozen Pudding Parfait

Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 1 persoon
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

Voor de pudding

  • 200 ml sojamelk, andere plantaardige melk kan ook
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 8 verse frambozen

Voor de havermout

  • 50 gram havermout
  • 200 ml plantaardige melk of water
  • ½ theelepel kaneel

Instructies

  • Doe de havermout en plantaardige melk of water in een steelpannetje en kook tot het de gewenste dikte heeft bereikt.
  • Doe de sojamelk, chiazaad en frambozen in een blender. Blend totdat de chiazaadjes gebroken zijn en je een glad maar dik mengsel hebt.
  • Schep de chiapudding in een weckpot, dek deze af en zet het voor minimaal 1 uur in de koelkast om de gewenste puddingstructuur te krijgen.
  • Zodra de pudding de gewenste structuur heeft, schep je de inmiddels afgekoelde havermout erop. Bestrooi het met de kaneel en top eventueel de pudding af met nog wat extra frambozen.