Deze overheerlijke vegan Mosterd Prei Soep is licht friszuur en een tikkeltje pittig. Nu is het maken van soep sowieso altijd al heel simpel en deze soep valt ook zeker in die categorie.

Je kunt de soep prima van tevoren klaarmaken zodat het een ideaal lunchgerecht vormt om mee te nemen naar je werk.

Lekker met een vers afgebakken volkoren pitabroodje met tahin-dip en za’atar.

Recept afdrukken

Mosterd Prei Soep

Bereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 2 preien, in ringen gesneden
  • 2 grote aardappelen met schil, in stukjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 ml plantaardige kookroom (spelt, soja, rijst etc.)
  • 3 eetlepels (grove) mosterd
  • 1 handje verse peterselie

Instructies

  • Fruit de ui en knoflook 4 minuten op laag vuur in een soeppan en voeg daarna de preiringen toe. Bak dit samen 3 minuten op een middelhoog vuur.
  • Voeg de aardappelen en bouillon toe en laat dit zachtjes 20 minuten koken. Zet het vuur uit. Voeg de room en mosterd toe en pureer de soep met een staafmixer.
  • Garneer met peterselie en eventueel wat vers gemalen peper.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

9 reacties voeg reactie toe

  1. Lekker pittig soepje, elke keer weer geïnteresseerden als ik hem mee neem naar werk.

    • Het was een heerlijk soepje restje bewaard voor van de week. Beetje gesmokkeld moest van mijn rode uien af hihi dus die gepakt.

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept