Deze overheerlijke vegan Mosterd Prei Soep is licht friszuur en een tikkeltje pittig. Nu is het maken van soep sowieso altijd al heel simpel en deze soep valt ook zeker in die categorie.

Je kunt de soep prima van tevoren klaarmaken zodat het een ideaal lunchgerecht vormt om mee te nemen naar je werk.

Lekker met een vers afgebakken volkoren pitabroodje met tahin-dip en za’atar.

Recept Afdrukken
Mosterd Prei Soep
Mosterd-Prei-Soep-vierkant
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 2 stuks prei, in ringen gesneden
  • 2 grote aardappelen met schil, in stukjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 ml plantaardige kookroom (spelt, soja, rijst etc.)
  • 3 eetlepels (grove) mosterd
  • 1 handje verse peterselie
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 2 stuks prei, in ringen gesneden
  • 2 grote aardappelen met schil, in stukjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 ml plantaardige kookroom (spelt, soja, rijst etc.)
  • 3 eetlepels (grove) mosterd
  • 1 handje verse peterselie
Mosterd-Prei-Soep-vierkant
Instructies
  1. Fruit de ui en knoflook 3 minuten in een soeppan en voeg de prei ringen toe. Bak dit samen 3 minuten op een middelhoog vuur.
  2. Voeg de aardappelen en bouillon toe en laat dit zachtjes 20 minuten koken. Zet het vuur uit. Voeg de room en mosterd toe en pureer de soep met een staafmixer.
  3. Garneer met peterselie en eventueel wat vers gemalen peper.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat een reactie achter