Jackfruit is helemaal hip in Vegaland omdat het volwaardige voeding is met de structuur van vlees. En door zijn neutrale smaak kun je het laten smaken zoals jij dat wilt!
En dat is precies wat wij in dit recept hebben gedaan, wij zijn namelijk dol op de Smokey BBQ smaak.
De smokey jackfruit heeft wel iets weg van pulled pork en gecombineerd met gepofte zoete aardappel uit de oven, knapperige rode kool, avocado en een heerlijk friszure room zorgt het voor een ware smaaksensatie!
Zoete Aardappel met Smokey BBQ Jackfruit
Ingrediënten
- 5 zoete aardappels
- 1 blik jackfruit, verkrijgbaar bij o.a. AH en Jumbo
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 50 ml groente bouillon
- 100 ml BBQ saus
- 1 theelepel liquid smoke, verkrijgbaar bij o.a.
Bol.com - ¼ rode kool
- 1 klein blikje mais
- 1 avocado
- verse koriander
- 1 limoen
Voor de zure room:
- 175 ml soja- of kokosyoghurt
- 1 eetlepel
appelazijn - 1 eetlepel misopasta
- 1 eetlepel vegan mayonaise
Instructies
- Leg de zoete aardappels in een schaal en prik er gaatjes in met een vork. Zet de schaal 45 – 60 min in de oven op 200 graden °C.
- Spoel de jackfruit met koud water en laat goed uitlekken.
- Snipper de ui en pers de knoflook uit. Fruit dit 4 minuten aan op laag vuur in een hapjespan. Voeg de jackfruit en groente bouillon toe en laat dit met de deksel op de pan ongeveer 10 minuten garen.
- Stamp de jackfruit met een stamppotstamper fijn, zodat al het vruchtvlees uit elkaar valt. Roer de BBQ saus en liquid smoke er doorheen.
- Verdeel de jackfruit over een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ze bij de aardappels 30 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de zure room door alle ingrediënten met elkaar te mengen in een keukenmachine.
- Snij de avocado in kleine repen en de rode kool fijn.
- Als de aardappels gaar zijn snij je ze in de lengte doormidden, maar niet helemaal door.
- Leg eerst wat rode kool en mais op de zoete aardappels, verdeel er dan de avocado plakjes over en sluit af met de jackfruit. Herhaal dit voor alle andere zoete aardappels.
- Garneer met limoensap, koriander en zure room.
Spijtig dat ik het recept niet kan afdrukken.
Grtjs. Marijke
Je kunt bovenaan het recept klikken op ‘Recept Afdrukken’
Op mijn scherm komt : “ Automatisch afdrukken is geblokkeerd voor deze website … ? “
Kan dit ?
Grtjs. Marijke
Beste,
In het recept “ Zoete aardappel met Smokey BBQ Jackfruit “ staat het ingrediënt “ liquid smoke “ vermeld, te verkrijgen bij bol. com.
Kan u zo vriendelijk zijn om meer details daarover te geven ? Want bij bol.com staan veel soorten opgesomd …
Ik zou namelijk eens dat recept willen uitproberen. Ik ben namelijk lactose intolerant en kan niks van melk- of lactose verdragen.
Met vriendelijke groeten,
Marijke Bosschem
Liquid smoke is gewoon water met rookaroma en bevat geen allergenen, kies er dus eentje die bij jou past qua prijs.
P.S. Ik heb je emailadres even verwijderd, is misschien niet zo handig voor jezelf ivm privacy 😉
Dank om mijn e-mailadres te verwijderen !
Ok, voor de liquid smoke kijk ik nogmaals op bol.com
Grtjs.
Ik vind op bol. com o.a.
Korda-Goo-Squad Suprème
Bakt Smoke-
Rood 18€
Korda/45x30cm/ 115 liter
Is dit ok ?
Nee dit is lokaas voor vissen 🙂
Dit is bijv. een goede: https://www.tjinstoko.eu/nl/colgin-liquid-smoke-118ml.html
Ik zie alleen dat momenteel liquid smoke overal is uitverkocht.. ik denk dat iedereen dit recept aan het maken is 😀
Lekker recept ! Ik heb de liquid smoke en BBQ saus vervangen door BBQ smokeysaus van d&l. Goed resultaat ! Bezoek ging het ook klaarmaken.
Ik heb ondertussen ook op de site “ tjinstoko “ gekeken. Ook vandaag is de liquid smoke nog niet te verkrijgen.
Ik ben blij dat ik het kunnen oplossen heb met de BBQsaus smokey van d&l.
Het heeft lekker gesmaakt en ook mijn bezoek was enthousiast.
Heerlijk! Al meerdere keren gemaakt.
Tip: pak niet té grote zoete aardappels.