Soms heb je gewoon van die momenten dat je zin hebt in zo’n lekker fout koekje. Je weet wel, vol met suiker, wit meel en vet. We zijn tenslotte allemaal maar mensen toch?

Ons motto is dat als je het dan toch fout doet, je het dan goed fout doet. Deze Chocolate Chip Cookies zijn daar een perfect voorbeeld van. Zet er een lekkere kop thee bij en geniet van je guilty pleasure moment!

Recept afdrukken

Chocolate Chip Cookies

Bereidingstijd 15 minuten
Passieve tijd 1 uur 20 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Porties 12 Grote koeken
Gang Snack, Tussendoortje
Bijzonderheden Sojavrij

Ingrediënten

  • 180 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 6 gram bakpoeder
  • 1 mespuntje bakingsoda
  • 1 snuf zout
  • 300 gram bloem
  • 100 gram pure chocolade nibs/chips
  • 70 gram pecannoten
  • 50 ml water
  • 120 ml sesam olie

Instructies

  • Meng de droge ingrediënten in een kom. Voeg de olie en water toe en kneed totdat het een samenhangend deeg is. Als het te veel brokkelt, voeg dan kleine beetjes extra water toe.
  • Leg een stuk bakpapier op een plaat. Verdeel het deeg in 12 balletjes over de plaat en druk een beetje plat.
  • Zet nu de plaat minstens een uur weg in de koelkast anders lopen de koekjes in de oven uit.
  • Bak de koekjes gaar in 15 – 20 minuten gaar op 175 graden °C.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

9 reacties voeg reactie toe

  1. 5 stars
    Ontzettend enthousiast over de chocolate chip cookies. Leuk dat dit recept voorbij kwam. Dank je wel!

  2. 5 stars
    De chocolat chips cookies zijn echt lekker. Die ga ik zeker nog maken!

  3. 5 stars
    Whaat!! Zo makkelijk?! Ik ga ze vanmiddag gelijk maken! 😍Bedankt voor het recept!

    • Je bedoelt dat ze rijzen? Ik heb het recept aangepast. Zuiveringszout i.p.v. baksoda (met yoghurt of citroensap als zuur element). Cacaopoeder i.p.v. chocosnippers. En hazelnootstukjes i.p.v. pecannoten. Ik heb het deeg niet in de koelkast gezet. Ze zijn gerezen (uitgelopen?) en erg lekker geworden. Heel krokant en luchtig. Lekker!

      • Oh ja, en in plaats van vanillesuiker heb ik rietsuiker met vanillepoeder gebruikt. Zo, dat waren voorlopig mijn reacties.

        • Goed bezig, leuk dat je er een eigen twist aan geeft, dat zien we graag 🙂 En met uitlopen bedoelen we inderdaad dat de koekjes over elkaar heen kruipen en dat het dus 1 grote koek wordt ipv allemaal kleine.

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept