Ga terug
Recept afdrukken

Zoete Aardappel met Smokey BBQ Jackfruit

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Porties 5 Gepofte aardappels
Gang Bijgerecht, Diner, Lunch
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 5 zoete aardappels
  • 1 blik jackfruit, verkrijgbaar bij o.a. AH en Jumbo
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 50 ml groente bouillon
  • 100 ml BBQ saus
  • 1 theelepel liquid smoke, verkrijgbaar bij o.a. Bol.com
  • ¼ rode kool
  • 1 klein blikje mais
  • 1 avocado
  • verse koriander
  • 1 limoen

Voor de zure room:

  • 175 ml soja- of kokosyoghurt
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel misopasta
  • 1 eetlepel vegan mayonaise

Instructies

  • Leg de zoete aardappels in een schaal en prik er gaatjes in met een vork. Zet de schaal 45 - 60 min in de oven op 200 graden °C.
  • Spoel de jackfruit met koud water en laat goed uitlekken.
  • Snipper de ui en pers de knoflook uit. Fruit dit 4 minuten aan op laag vuur in een hapjespan. Voeg de jackfruit en groente bouillon toe en laat dit met de deksel op de pan ongeveer 10 minuten garen.
  • Stamp de jackfruit met een stamppotstamper fijn, zodat al het vruchtvlees uit elkaar valt. Roer de BBQ saus en liquid smoke er doorheen.
  • Verdeel de jackfruit over een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ze bij de aardappels 30 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de zure room door alle ingrediënten met elkaar te mengen in een keukenmachine.
  • Snij de avocado in kleine repen en de rode kool fijn.
  • Als de aardappels gaar zijn snij je ze in de lengte doormidden, maar niet helemaal door.
  • Leg eerst wat rode kool en mais op de zoete aardappels, verdeel er dan de avocado plakjes over en sluit af met de jackfruit. Herhaal dit voor alle andere zoete aardappels.
  • Garneer met limoensap, koriander en zure room.