Iedereen die weleens Spaanse tapas heeft gegeten kent ‘m wel: de patatas bravas. Gebakken aardappeltjes overgoten met een lekkere pikante tomatensaus.
Iedere Spaanse stad heeft zo zijn eigen versie van deze saus en ook wij hebben er onze eigen draai aan gegeven. Net zoals aan de rest van het gerecht.
De patatas bravas zijn een heerlijk bijgerecht maar doen het ook goed in een lekker zonnetje met een goed glas witte wijn 😀
Patatas Bravas
Ingrediënten
- 1 kilo kriel aardappelen
- 3 tomaten
- 1 zoete puntpaprika
- 1 eetlepel sriracha saus
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 120 gram cashewnoten
- 2 theelepels paprikapoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Zet de cashewnoten onder water en laat die tot je ze weer nodig hebt weken.
- Snij de aardappels in blokjes en de ui, tomaat en puntpaprika in grove stukken.
- Strooi de paprikapoeder over de aardappelblokjes en meng dit goed zodat alles bedekt is.
- Verdeel de aardappeltjes over een bakplaat bedekt met bakpapier en doe de tomaat, ui, paprika en knoflook (met schil) op een andere bakplaat of in een schaal die je naast de aardappels zet. Anders worden je aardappels sompig door het vocht dat de tomaat verliest.
- Zet alles minstens 30 minuten in de oven. De aardappels moeten gaar van binnen en een beetje krokant van buiten zijn.
- Doe de tomaten, puntpaprika, ui en knoflooktenen (zonder schil) in een keukenmachine.
- Giet de cashewnoten af en voeg dit toe aan de keukenmachine.
- Zet de keukenmachine aan totdat er een mooie gladde saus ontstaat.
- Doe de aardappelblokjes in een schaal en schenk er de saus rijkelijk over heen.
Klinkt heerlijk!
Dank je wel!!!
Dankjewel voor de tip! Mmmmm…
Mmmm brings back memories; papas bravas, yum! Deze versie klinkt interessant. Ga ik zeker eens proberen!
Ik ben het aan het maken. Ben benieuwd.
17:15 uur – Staat nu in de oven, Half uur eerder al een hele bloemkool met erover currysaus in de oven gedaan, samen nog even 30 minuten.
Lekker Extra veel groenten vanavond.
18:15 uur – Heerlijk gegeten vanavond, een blijvertje!!!!
Ziet er heerlijk uit!
Ik hou van pittige gerechten.
Komt zeker deze week nog op tafel.
Bedankt!
Heerlijk recept,
Echt smullen was het vanavond
Dank jullie wel