Pannenkoeken bakken zonder eieren, dat was vroeger iets wat onmogelijk was. Althans, dat dachten we. Totdat we dit recept bedachten en probeerden.

Het kostte ons een paar pogingen om het te fine-tunen, maar inmiddels maken we het sowieso een keer per week. Je kunt ervoor kiezen om meerdere kleine pannenkoekjes te maken of een paar grote.

De kleine hebben onze voorkeur omdat we onszelf dan voor de gek houden dat we er meer op ons bord hebben liggen. 🙂

Dit is een recept uit ons boek De Vegan Revolutie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.

Recept afdrukken

Bananen Pannenkoekjes met Vers Fruit & Ahornsiroop

Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
Gang Dessert, Lunch, Nagerecht, Ontbijt
Bijzonderheden Notenvrij, Olievrij, Sojavrij

Ingrediënten

  • 90 gram 7-granenvlokken, mogen ook andere granenvlokken zijn
  • 90 gram volkoren meel
  • 300 ml plantaardige melk
  • 4 bananen
  • 1 eetlepel kaneel
  • vers fruit
  • ahornsiroop
  • pindakaas

Instructies

  • Combineer alle ingrediënten (behalve het verse fruit, de ahornsiroop en de pindakaas) in een keukenmachine en pureer totdat je een glad beslag hebt.
  • Bak nu de pannenkoeken in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag in de grootte van jouw keuze.
  • Besmeer de pannenkoekjes met wat pindakaas en serveer ze met vers fruit en wat ahornsiroop.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept