Ga terug
Recept afdrukken

Patatas Bravas

Bereidingstijd 15 minuten
Passieve tijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Gang Bijgerecht
Bijzonderheden Glutenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 1 kilo kriel aardappelen
  • 3 tomaten
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 eetlepel sriracha saus
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 120 gram cashewnoten
  • 2 theelepels paprikapoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Zet de cashewnoten onder water en laat die tot je ze weer nodig hebt weken. 
  • Snij de aardappels in blokjes en de ui, tomaat en puntpaprika in grove stukken.
  • Strooi de paprikapoeder over de aardappelblokjes en meng dit goed zodat alles bedekt is. 
  • Verdeel de aardappeltjes over een bakplaat bedekt met bakpapier en doe de tomaat, ui, paprika en knoflook (met schil) op een andere bakplaat of in een schaal die je naast de aardappels zet. Anders worden je aardappels sompig door het vocht dat de tomaat verliest. 
  • Zet alles minstens 30 minuten in de oven. De aardappels moeten gaar van binnen en een beetje krokant van buiten zijn.  
  • Doe de tomaten, puntpaprika, ui en knoflooktenen (zonder schil) in een keukenmachine. 
  • Giet de cashewnoten af en voeg dit toe aan de keukenmachine. 
  • Zet de keukenmachine aan totdat er een mooie gladde saus ontstaat. 
  • Doe de aardappelblokjes in een schaal en schenk er de saus rijkelijk over heen.