Soms ben je op zoek naar een gerecht dat vult, er heerlijk uitziet én makkelijk te maken is (lees: in de oven zetten zodat je iets anders kunt doen). Dat het verder bomvol plantaardige voedingsstoffen zit is alleen maar mooi meegenomen.

Je kunt overigens eindeloos variëren met de vulling, maar de vulling in dit vegan gevulde pompoen recept is een van onze favorieten.

Recept afdrukken

Gevulde Pompoen uit de Oven

Bereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 200 gram spinazie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 75 gram zilvervlies rijst
  • 1 handje pijnboompitten
  • 15 gram verse salie, fijn gesneden
  • 240 gram kikkererwten
  • 1 theelepel komijnpoeder

Instructies

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snij de pompoen in de lengte doormidden en verwijder de pitten en draden. Leg de pompoenhelften met de snijkant naar beneden op de bakplaat en zet 30 minuten in de oven.
  • Terwijl de pompoen in de oven zit kun je de vulling gaan maken. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Fruit nu de ui en knoflook 4 minuten in een pan op laag vuur. Voeg de komijn, kikkererwten, rijst, pijnboompitten en fijn gesneden salie toe en bak dit 3 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg naar smaak peper en zout toe .
  • Bak in een aparte pan op hoog vuur heel kort de spinazie aan, tot deze begint te slinken.
  • Haal de pompoenhelften uit de oven en schep er met een lepel een beetje vruchtvlees uit, zodat je een mooi holletje krijgt voor de vulling. Vul beide helften eerst met een laag spinazie en dan met het rijstmengsel.
  • Als je rolladetouw of een rolladenet in huis hebt zet je de helften weer tegen elkaar aan en bind je ze daarmee aan elkaar zodat de helften niet uit elkaar vallen. Zet de pompoen vervolgens nog 20 minuten in de oven. Als je geen touw of net hebt, kun je de helften ook met de snijkant naar boven terug op de bakplaat leggen.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

7 reacties voeg reactie toe

  1. Heerlijk gerecht. Ik had toevallig nog gierst over en daarmee gevuld i.p.v. rijst. Echt ook zeer goed te doen.
    Deze ga ik echt vaker maken!!!

    • Geweldig om te horen Marijke. Gierst is absoluut een goede vervanger. Ga ik de volgende keer ook proberen!

  2. En ik maakte hem gisteren met een hokkaidopompoentje en snijbiet ipv spinazie. Ontzettend lekker ! Dank je, Maik, voor het recept. Het is een blijvertje

  3. Goed recept, heb de rijst vervangen voor bloemkoolrijst, vult goed en ook edelgist er boven op gedaan echt héérlijk, Bedankt mvg Bertus

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept