Baba ga-wat? Ja lieve mensen, baba ganousch is een mooi woord voor een salade van gegrilde aubergines 🙂 Heerlijk op brood, om je salades mee af te toppen of op een toastje bij de borrel.
Baba ganousch komt oorspronkelijk uit de Levant, het gebied direct ten oosten van de Middellandse Zee. Je vindt het dan ook volop in landen als Libanon, Syrië en Israël.
En als je al fan bent van de bekende hummus, wat ook uit die regio komt, dan is het zeker de moeite waard om deze baba ganousch eens te proberen!
Baba Ganoush
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 1 eetlepel tahin
- citroensap van een halve citroen
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 tenen knoflook, in deze versie zit veel knoflooksmaak, wil je minder gebruik dan één teen
- 1 bosje koriander, fijn gesneden
- 1 eetlepel granaatappelpitjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Prik gaatjes in de aubergine en leg ze op een bakplaat die je vervolgens ruim 30 minuten in de oven zet.
- Als de aubergines er wat gerimpeld uit zien en zacht zijn haal je ze uit de oven. Laat ze even afkoelen.
- Snij de aubergines doormidden en laat het overgebleven vocht weglopen.
- Schraap met een lepel het vruchtvlees los van de schil en doe dit in een blender of keukenmachine.
- Voeg hierbij de knoflook, tahin, citroensap en komijnpoeder toe.
- Laat draaien totdat er een mooie pasta ontstaat.
- Schep de koriander door de pasta heen en garneer met granaatappelpitjes.
Schitterende recepten, merci!
Bedankt voor het compliment!
Hallo, zo maak ik het ook, alleen vervang ik de koriander door verse peterselie, omdat ik het niet lekker vind.
Peterselie is ook lekker, dat gebruiken wij ook altijd als we geen koriander in huis hebben.
Ik doe daar granaatappel in i.p.v. koreander of peterselie.
Snij de granaatappel in twee en draai hem om ,neem een
schaal of potje, draai hem om en klop met een lepel met de rugkanr op de schaal, de pitjes vallen er zo uit.
Heerlijk recept, maar is dit geen Mutabbal in plaats van Baba Ganousch?