Ga terug
Recept afdrukken

Baba Ganoush

Bereidingstijd 10 minuten
Passieve tijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 1 kom
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Dip, Snack, Tussendoortje
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 eetlepel tahin
  • citroensap van een halve citroen
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 tenen knoflook, in deze versie zit veel knoflooksmaak, wil je minder gebruik dan één teen
  • 1 bosje koriander, fijn gesneden
  • 1 eetlepel granaatappelpitjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Prik gaatjes in de aubergine en leg ze op een bakplaat die je vervolgens ruim 30 minuten in de oven zet.  
  • Als de aubergines er wat gerimpeld uit zien en zacht zijn haal je ze uit de oven. Laat ze even afkoelen. 
  • Snij de aubergines doormidden en laat het overgebleven vocht weglopen. 
  • Schraap met een lepel het vruchtvlees los van de schil en doe dit in een blender of keukenmachine.
  • Voeg hierbij de knoflook, tahin, citroensap en komijnpoeder toe. 
  • Laat draaien totdat er een mooie pasta ontstaat.  
  • Schep de koriander door de pasta heen en garneer met granaatappelpitjes.