Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Recept afdrukken
Baba Ganoush
Bereidingstijd
10
minuten
Passieve tijd
30
minuten
Totale tijd
40
minuten
Porties
1
kom
Gang
Bijgerecht, Borrelhapje, Dip, Snack, Tussendoortje
Bijzonderheden
Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij
Ingrediënten
2
aubergines
1
eetlepel
tahin
citroensap van een halve citroen
1
theelepel
komijnpoeder
2
tenen
knoflook
,
in deze versie zit veel knoflooksmaak, wil je minder gebruik dan één teen
1
bosje
koriander, fijn gesneden
1
eetlepel
granaatappelpitjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Prik gaatjes in de aubergine en leg ze op een bakplaat die je vervolgens ruim 30 minuten in de oven zet.
Als de aubergines er wat gerimpeld uit zien en zacht zijn haal je ze uit de oven. Laat ze even afkoelen.
Snij de aubergines doormidden en laat het overgebleven vocht weglopen.
Schraap met een lepel het vruchtvlees los van de schil en doe dit in een blender of keukenmachine.
Voeg hierbij de knoflook, tahin, citroensap en komijnpoeder toe.
Laat draaien totdat er een mooie pasta ontstaat.
Schep de koriander door de pasta heen en garneer met granaatappelpitjes.