Tijdens mijn wereldreis in 2008 volgde ik in Vietnam een heuse kookworkshop. Een van de gerechten die we maakten waren deze verse springrolls gemaakt van rijstpapier.
Nu, jaren later, heb ik het recept uit mijn brein geplukt en deel ik hem met jou.
Je kunt eindeloos variëren met de vulling. Lekker met pindasaus.
Verse Spring Rolls
Ingrediënten
Voor de Spring Rolls
- 1 pak rijstpapier
- 1 wortel, geraspt
- 1/4 rode kool, in repen gesneden
- 1 hand munt, grofgesneden
- 1 hand koriander, grofgesneden
- 1 avocado, in dunne plakken
- 50 gram rucola sla, grofgesneden
Instructies
- Leg alle ingrediënten klaar om te gebruiken
- Doe lauwwarm water in een koekenpan. Dompel een rijstvel onder en draai het rond door de pan waarbij je het gedeelte dat je vasthoudt boven water houdt. Doe dit totdat het vel slap en plakkerig wordt. Laat uitlekken en leg op een bord.
- Leg nu de ingrediënten in het midden van het rijstpapier, het mag best een beetje op een hoopje liggen. Vouw dan de zijkanten eerst naar binnen en rol dan het papier over de lengte dicht.
- Snij de spring rolls doormidden en gebruik soja- of een zelfgemaakte pindasaus om in te dippen
Hoi, ik doe een rijstvel in diepe koekepan met heet water dan pak ik hem eruit met zo’n pastic gladde grijptang en meteen in een pannetje koud water daarna op een plat bord uitstrijken waar die wat overheen hangt, vullen en oprollen omdat de uiteinde nog over de rand van het bord hangt heeft die wat weerstand tijdens het oprollen. Ik gebruik wel vierkante rijstvellen. Ze happen idd lekker weg en ga deze variant van jou deze week nog maken! Super 👍🏼
Bedankt voor de tip Jacqueline! En ja bizar he dat ik bij een slagerij heb gewerkt. Twee uitersten 😉
Grappig trouwens dat je bij een slagerij hebt gewerkt😄
Ziet er goed uit! Nog nooit gemaakt. Maar wat doe je met die kipstuckjes. Doe je die zo rauw ertussen? Lijkt me lekkerder om ze eerst wat te kruiden en te bakken. Of wordt dat too much denk je.
Precies! Eerst bakken en daarna er bij stoppen.
Oooh, lekker! Ik heb dit recept al eens eerder gemaakt, kan het zijn dat er toen ook een recept voor pindasaus bijstond?
Zou je die er weer bij willen zetten? Die was toen zo’n succes!😃
Love your recipes btw…🤗🤩
Daar ga je: https://www.veganrevolutie.nl/pindasaus/
Geniet ervan! 😀