Tijdens mijn wereldreis in 2008 volgde ik in Vietnam een heuse kookworkshop. Een van de gerechten die we maakten waren deze verse springrolls gemaakt van rijstpapier.

Nu, jaren later, heb ik het recept uit mijn brein geplukt en deel ik hem met jou.

Je kunt eindeloos variëren met de vulling. Lekker met pindasaus.

Recept afdrukken

Verse Spring Rolls

Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 rollen
Gang Lunch, Snack
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

Voor de Spring Rolls

 • 1 pak rijstpapier
 • 1 wortel, geraspt
 • 1/4 rode kool, in repen gesneden
 • 1 hand munt, grofgesneden
 • 1 hand koriander, grofgesneden
 • 1 avocado, in dunne plakken
 • 50 gram rucola sla, grofgesneden

Instructies

 • Leg alle ingrediënten klaar om te gebruiken
 • Doe lauwwarm water in een koekenpan. Dompel een rijstvel onder en draai het rond door de pan waarbij je het gedeelte dat je vasthoudt boven water houdt. Doe dit totdat het vel slap en plakkerig wordt. Laat uitlekken en leg op een bord.
 • Leg nu de ingrediënten in het midden van het rijstpapier, het mag best een beetje op een hoopje liggen. Vouw dan de zijkanten eerst naar binnen en rol dan het papier over de lengte dicht.
 • Snij de spring rolls doormidden en gebruik soja- of een zelfgemaakte pindasaus om in te dippen

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

8 reacties voeg reactie toe

 1. Hoi, ik doe een rijstvel in diepe koekepan met heet water dan pak ik hem eruit met zo’n pastic gladde grijptang en meteen in een pannetje koud water daarna op een plat bord uitstrijken waar die wat overheen hangt, vullen en oprollen omdat de uiteinde nog over de rand van het bord hangt heeft die wat weerstand tijdens het oprollen. Ik gebruik wel vierkante rijstvellen. Ze happen idd lekker weg en ga deze variant van jou deze week nog maken! Super 👍🏼

  • Bedankt voor de tip Jacqueline! En ja bizar he dat ik bij een slagerij heb gewerkt. Twee uitersten 😉

 2. Ziet er goed uit! Nog nooit gemaakt. Maar wat doe je met die kipstuckjes. Doe je die zo rauw ertussen? Lijkt me lekkerder om ze eerst wat te kruiden en te bakken. Of wordt dat too much denk je.

 3. Oooh, lekker! Ik heb dit recept al eens eerder gemaakt, kan het zijn dat er toen ook een recept voor pindasaus bijstond?
  Zou je die er weer bij willen zetten? Die was toen zo’n succes!😃
  Love your recipes btw…🤗🤩

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept