Je zult jezelf misschien wel afvragen, waarom vegan? Op deze pagina lees je wat voor goodness vegan jou allemaal kan geven en wat Veganrevolutie.nl daarin kan betekenen.

Voordat ik uitleg wat vegan precies is, wil ik dat je weet dat we de laatste decennia de connectie met onze voeding steeds meer zijn verloren.

Dit heeft geresulteerd in een situatie waar de meeste mensen te maken krijgen met welvaartsziektes zoals kanker en hart -en vaatziekten.

Het wetenschappelijk bewijs dat deze ziektes voornamelijk veroorzaakt worden door voeding en lifestyle stapelt zich met de dag op, wat betekent dat we in feite controle hebben of we slachtoffer worden van deze ellende.

Daarnaast gaan steeds meer mensen inzien dat het massaal slachten van dieren voor de consumptie van hun vlees niet strookt met wie wij zijn als mensen, namelijk compassievolle wezens. Zeker als je je bedenkt dat deze dieren, voordat ze geslacht worden, leven in regelrechte hel op aarde.

De klimaatproblematiek zal je ook vast niet ontgaan zijn en ook dit hangt nauw samen met wat we dagelijks in ons mond stoppen.

Zelf was ik me hier ook niet bewust van, maar het produceren van dierlijk voedsel kost enorm veel grondstoffen en legt een grote druk op ons klimaat. Sterker nog, de situatie is onhoudbaar als we kijken naar de toekomst waar de wereldbevolking zich in een rap tempo verveelvoudigd.

Er moet dus iets veranderen. En gelukkig is er een vrij simpele oplossing voorhanden waar je VANDAAG nog mee kunt beginnen: volwaardig plantaardig gaan eten, oftewel vegan. 

Ik wil dat je weet dat je weer controle kunt krijgen over jouw lichaam en gezondheid door vegan te gaan. Met de informatie op deze website leer je hoe je moet eten om het lichaam te krijgen waar je altijd al van droomde, zonder jezelf te verhongeren of eindeloos op de loopband te staan.

Daarnaast werkt deze levensstijl ook perfect als je op zoek bent naar meer energie. Dit was in eerste instantie waarom ik met vegan ben begonnen.

Veganrevolutie.nl, ons boek de Vegan Revolutie en de talloze gratis recepten geven jou alle tools om je leven weer definitief op de rit te krijgen qua gezondheid terwijl je meteen iets goeds doet voor dier en milieu.

Het is dus een absolute win-win-win situatie.

Klinkt overdreven? Probeer het voor tenminste 30 dagen en zie hoe je lichaam gezonder, slanker en sterker wordt, hoe je elke dag weer met meer energie opstaat en hoe jij net als honderdduizenden andere vegans wereldwijd een duidelijke boodschap afgeeft aan de industrieën die een puinhoop achterlaten voor toekomstige generaties.

Verder het belangrijkste: Veganrevolutie.nl is een community. Dit is een plek waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten. Mensen die met dezelfde lifestyle bezig zijn als jij.

Het is makkelijker om je doelstelling te behalen samen met een groep mensen die elkaar helpen, motiveren en graag hun steentje bijdragen aan een betere wereld. Ons motto is niet voor niks:

Bouw mee aan een mooiere wereld, go vegan!

Oké, maar wat is Vegan eigenlijk?

Veganistisch of vegan eten betekent het niet meer willen consumeren van enige vorm van dierlijk voedsel. Vlees, vis, eieren en zuivel passen niet in een vegan dieet. Maar ook andere zaken waarvoor dieren gebruikt zijn passen niet binnen een vegan lifestyle.

Bont bijvoorbeeld, of entertainment waarbij dieren worden gebruikt.

Het veganisme is overigens niks nieuws. In 1806 werd de eerste vegan officieel vastgelegd, maar het kan maar zo zijn dat mensen daarvoor ook geen dierlijke producten consumeerden, alleen is daar geen informatie over bekend.

De levensstijl stond lange tijd te boek als stoffig en suf, maar de afgelopen jaren is het veganisme enorm in populariteit toegenomen.

Tijdens het vegan dieet eet je zoveel mogelijk volwaardige plantaardige voeding en geniet of vermijd je de volgende voeding:

WEL ETEN

 • Groenten
 • Fruit
 • Noten & zaden
 • Peulvruchten (o.a. bonen, kikkererwten, linzen)
 • Volle granen (o.a. rode rijst, quinoa, haver)

NIET ETEN

 •  Vlees
 •  Zuivel
 •  Eieren
 •  Kunstmatige suiker
 •  Bewerkte voeding
 •  Olie

 

Wat kun je van Veganrevolutie.nl verwachten?

Community


Als je besluit Vegan een kans te geven is dat natuurlijk veel gemakkelijker met gelijkgestemden om je heen. Daarom zijn we actief bezig op Facebook om een leuke community op te bouwen van like-minded mensen.

Sluit je aan

Recepten


Goede recepten vormen de basis voor jouw succes. Door zelf te ervaren hoe lekker vegan eten kan zijn, zal de aanpassing veel makkelijker gaan. Elke week plaatsen we een nieuw recept zodat je nooit zonder inspiratie komt te zitten.

Bekijk onze recepten

Gezondheid & Het Verbeteren van de Wereld


Naast dat je gezondheid erop vooruit zal gaan, zul je ook een veel kleinere destructieve impact hebben op de wereld om je heen. Door het lezen van onze artikelen zul je begrijpen waarom vegan werkt en hoe je kunt beginnen.

Lees onze artikelen

Onze Producten


Naast alle gratis informatie op de website hebben we ook enkele mooie producten gemaakt waaronder een handboek, een receptenboek en een coachingsprogramma die jouw stuk voor stuk kunnen helpen in je persoonlijke vegan avontuur.

 

Een leven lang vegan

Kiezen voor vegan betekent meestal voor een leven lang. In tegenstelling tot traditionele diëten waarbij je punten en calorieën moet tellen. Zodra je jouw doelstelling hebt bereikt stop je met het dieet (en kom je net zo hard weer aan in gewicht).

Zodra je over bent op het vegan dieet zul je merken dat het als vanzelf gaat en heb je de kans aanzienlijk verkleind om ziektes als kanker, hart -en vaatziektes en diabetes te krijgen. Ook zul je natuurlijk slank worden, energie ervaren van een puber plus écht iets goeds doen voor de dieren en onze planeet.

Maar neem niet van mij aan dat dit werkt

Ik ben een van de vele succesverhalen die er zijn, maar naast succesverhalen zijn er inmiddels heel veel goede en betrouwbare bronnen die wetenschappelijk onderbouwd kunnen uitleggen waarom vegan werkt.

Bekijk bijvoorbeeld eens de non-profit website van Dr. Greger en lees boeken zoals The China Study, The Starch Solution en Why We Love Dogs, Eat Pigs And Wear Cows.

En bekijk documentaires zoals Cowspiracy, What the Health, EarthlingsForks over Knives, The Game Changers en Before the Flood.

Vegan eten is verrukkelijk

Misschien gruwel je bij de gedachte dat je geen vlees en zuivel meer mag eten als je vegan gaat. Ik snap je, want ik was zelf een van de grootste vleeseters aller tijden.

Toch mis het vlees en de zuivel geen moment meer (oké heel af en toe dan ;-)). En dit komt doordat vegan maaltijden echt onwijs lekker en vullend zijn.

Maar ik kan lullen als Brugman, je zult het zelf moeten ervaren om het met me eens te kunnen zijn. Gelukkig staan er tal van watertandende recepten op onze site. Hieronder een klein voorproefje:

Nogmaals, goede recepten vormen de basis van jouw Vegan Avontuur. Blader daarom door de recepten heen die op de website staan en probeer zoveel mogelijk te maken.

Bekijk al onze recepten

Wie zitten er allemaal achter deze website?

Hoi, ik ben Maik en ben de oprichter van deze website. Verder krijg ik hulp van mijn lieftallige vriendin Jessica. Samen vormen wij het team achter Veganrevolutie.nl. Wil je meer over ons te weten komen? Klik dan op de knop hieronder:

Lees meer over ons

Ik wil vegan graag een kans geven. Hoe ga ik nu verder?

Te gek dat je vegan wilt gaan proberen. Het beste dat je kunt doen is je hieronder inschrijven voor mijn Vegan Beginners Cursus. Deze cursus bestaat uit een Vegan Snelstartgids plus een dagmenu. Hierin staat beknopt beschreven hoe je kunt beginnen en heb je gelijk voor een dag recepten.